Учениците от СУ ,,П. Р. Славейков‘‘ печелят призови места в олимпиадата по български език и литература през всяка учебна година. Любовта към езика и тази година ги отведе до най-високото ниво за тях – Националния кръг на олимпиадата. Класирани са седмокласничката Красимира Василева с преподавател Ваня Димитрова и деветокласничката Жулиде Муталибова под ръководството на Антония Маровска.

Заслужени успехи на областния кръг на олимпиадата има и Рая Узунова, която е на второ място сред петокласниците. Неин учител е младата Николина Мавродиева. Във възрастова група 6. клас Дуйгу Бекир е на трето място, а Седеф Мюмюн  - на четвърто. Техен учител е Радиана Христова. Седмокласничката Йоана Башева, възпитаничка отново на Ваня Димитрова,  достигна до второ място.

Деветокласничките Жулиде Муталибова и Дефне Риза от журналистически клуб „Славейков“, с ръководител Антония Маровска, пък получават първа и трета награда за участие с журналистически материали в Десетия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“. Оценката журито включва: умение на участниците да откриват новината и да я отразяват в медиите, както и умение за употреба на журналистически изразни средства в съответния раздел и жанр. Целите на конкурса са: провокиране на участниците да пишат по проблеми, които ги вълнуват, излагайки личностна позиция. Жулиде печели първо място за индивидуално участие с репортаж, а Дефне е с трето място за интересна публицистична статия. Значителното постижение на двете момичета е доказателство за упорит труд и отдаденост и е резултат на техния траен и задълбочен интерес към българския език.

24rodopi.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.