24rodopi.com/Общество

По делото е установено извършването на нарушенията, за които е наложено дисциплинарното наказание.

С тези мотиви Окръжният съд призна за законно уволнението на шефа на Регионалната дирекция по горите в Кърджали Юлиян Кехайов. Магистратите отмениха решението на Районния съд, с което Кехайов бе възстановен на длъжността.

Припомняме, че през септември м.г. той бе уволнен дисциплинарно за „допуснати системни нарушения при изпълнение на преките трудови задължения, свързани със занижен контрол по прилагане Закона за горите; допусната безстопанственост във връзка със задържаните и отнети вследствие на констатирани нарушения в горите вещи, което е създало предпоставки за материални загуби; неефективен контрол и груби нарушения на финансовата дисциплина“, посочиха тогава от Регионалната дирекция по горите.

Кехайов бе назначен на поста през май 2019 година.

Делото, което той заведе в съда, е срещу Изпълнителната агенция по горите.

Районните магистрати в Кърджали счетоха, че няма достатъчна доказателствена тежест за решението за дисциплинарно уволнение и отмениха заповедта на Агенцията. На друго мнение обаче се оказаха окръжните магистрати. Кехайов бе осъден и да плати разноски в размер на 710 лева.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/5/22 10:07

    Всяко уволнена калинка е законно. Време е да се почне с чистките в държавният сектор;вейка, руо, горско, тол, поземлени комисии и други. И правораздаването е за реформи госпожи и господа управници защо не ги махате тези кърлежи.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/5/22 11:06

    ЗАЩО НЯМА НИКАКВО НАКАЗАНИЕ НА СЪДИИ КОГАТО ТЕХНИ РЕШЕНИЯ БЪДАТ ОТМЕНЕНИ ОТ ВИСШЕСТОЯЩ СЪД. ПОД МАСКАТА ЧЕ СА НЕЗАВИСИМИ И РЕШАВАТ ДЕЛАТА ПО ВЪТРЕШНО УБЕЖДЕНИЕ И НА БАЗА СЪЧИНЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА. ЧИСТКА СРЕД ТЯХ И ТО ТОТАЛНА А САМО ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ПРОКУРАТУРАТА.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.