24rodopi.com/Общество

47 799 пациенти са минали през МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ за последните три години. 2906 пък са били лекувани от Ковид-19, докато направените изследвания за коронавирусна инфекция са били 19 000, а 7003 на ядреномагнитен резонанс.

Това обяви изпълнителният директор на здравното заведение проф.д-р Тодор Черкезов.

За този период са извършени 11 813 хирургични интервенции, 2441 са коронарографиите, 114 са операциите на тазобедрени стави.

Благодарение на автоматизираната роботна система „Центурион“ са извършени 1122 очни операции на катаракта, като методът е връх в развитието на офталмологията, посочи проф. Черкезов.

В МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ се прилага успешно новият метод на тромболитично лечение на исхемичен инсулт. 82 са до момента извършените интервенции, като напълно е възвърнато здравето на пациентите, допълни още проф. Черкезов.

Персоналът на здравното заведение е 621 души, като за последните години е нараснал с 60. 101 са лекарите, като сред тях са 30 специализанти. 266 са санитарите.

Обновени са отделенията по Травматология и Неврологично. По план предстои обновяване и на други отделения.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/5/22 13:56

    Пускай коментарите админе. Добра реклама правите но защо нищо не пишете за смъртните случаи в този тригодишен период, смъртните случаи в оаила или за 3години няма смъртни случаи боклуци.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/5/22 21:31

    Добре сте писали за смъртните случай нищо не пишат в оаила малко по сериозно със здравето на хората

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/5/22 22:09

    Има и добри лекари там НО.. Не е както така както го описва ТОЗИ МЛАДЕЖ. Съжалявам не!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.