24rodopi.com/Обществ
о

Пет отбора се включиха в първото състезание по плуване в реновирания плувен басейн на Езикова гимназия „Христо Ботев” в Кърджали. Старт на надпреварата бе даден от кмета Хасан Азис, а съревнованието бе между ученици от пет училища в града.

Турнирът е посветен на 100-годишнината на гимназията.

Всички бяха поздравени от кметът на общината д-р инж. Хасан Азис, който изрази удовлетворение и гордост от това, че в Езиковата ни гимназия стартира първото по рода си ученическо общинско състезание в навечерието на 100-годишнината от създаването на училището.


„100 години училище са достатъчен повод за гордост, но не е за пренебрегване и факта, че Езиковата гимназия е единственото училище, което може да се похвали с плувен басейн. Всички ученици от община Кърджали могат да се възползват от тази придобивка. Това се случи благодарение и на усилията на община Кърджали, която осигури над 500 000 лева за довършването на този плувен басейн”, каза кметът.

По думите му общинско ръководство е направило така, че през последните години учениците тук, а и в другите училища на общината, да имат най-добрите условия и като материално-техническа база, и като атмосфера, и като придобивки в самите училища и класни стаи с най-доброто съвременно европейско оборудване. „Така ние постигнахме най-добрата среда, за да постигнем качествен образователен процес”, подчерта в словото си кметът д-р инж. Хасан Азис.

Състезанието се проведе в две възрастови групи, момчета и момичета – 5-6 клас и 7 и 8 клас. Те се състезаваха в четири плувни стила – кроул, бруст, бътерфлай и гръб. 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/5/22 06:41

    Ей Чобани не пишете нова история Езиковата гимназия е на 40 години училище Кирил и Методи е на 100 години това са две различни училища

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/5/22 11:22

    Христо Ботев, е на не повече от 50-60 години, преди това е било май с друго име

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.