24rodopi.com/Общество

Дейностите по магистралния водопровод на Кърджали са приключени на 65%.

Това стана ясно на пресконференция във връзка с втория етап на Водния цикъл, дадена от ръководството на „ВиК“-Кърджали.

Стойността на проекта е 67 762 390 лева с ДДС, като безвъзмездната финансова помощ по ОП „Околна среда“ е в размер на 49,7 млн. лева.

Дейностите по проекта засягат реконструкция на 16 838 м магистрален водопровод от село Ненково до ПСПВ Енчец, реконструкция и доизграждане на 10 383 вътрешна водопроводна мрежа в Кърджали, както и 1037 м в Момчилград.

Предстои доизграждане на 10 489 м и реконструкция на 1106 метра канализационна мрежа в кварталите „Гледка“ и „Горна Гледка“, дейности по над 3000 м по канализацията в Резбарци, над 2 300 метра канализационна мрежа в Прилепци. Ще се изгради нова входна шахта и укрепително съоръжение на дюкер под река Арда.

Най-големият обем от дейностите се извършват от „Кристална вода“ АД. Срокът за завършване на различните обекти е до края на януари и края на декември следващата година.

„Целта на проекта е да се осигури чиста и безопасна вода за населението, да се повиши ефективността на ползване на водите и се намалят загубите във водопреносната мрежа, обслужвана от „ВиК“-Кърджали.  В същото време ще се модернизира ПСПВ Енчец“, бе посочено по време на пресконференцията.

6,7 млн. лева са допустимите разходи по проекта от страна на „ВиК“-Кърджали.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/5/22 15:22

    Уханна пролет, майско слънце,
    земята тръпне цяла обновена
    и цвят челото й закичва.
    В такава пролет многолика,
    какво очаквам да се случи:
    да ме намери дума още неоткрита,
    да ми изпее птица новата си песен,
    да ме погледне с поглед влюбен
    несрещано момиче още.
    В деня искрящ окъпан в светлина,
    в надежди
    така е хубаво да имаш път пред себе си.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.