24rodopi.com/Политика

„Вие сте истински родопчани – работливи, жизнерадостни, носители на автентични традиции.  А децата Ви са самородни таланти.  Толкова уют и топлота срещам тук, толкова багри и усмивки…Щастлива съм, че през годините държавата инвестира много в благоустрояването на селото, в ремонта на пътищата, на улиците, на читалището, в построяването на спортно игрище и обновяването на училището. Хубаво ми е да съм сред вас и да виждам искреността в очите ви, да стисна ръцете ви, да си кажем добра дума и да празнуваме след двегодишно прекъсване“.

С тези думи се обърна към жителите на село  Припек председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева. Тя бе специален гост на традиционния пролетен събор на селото, който се завърна в културния календар на Източните Родопи след принудителната ковид-пауза. Самодейци от Припек, Джебел и Кърджали завладяха публиката с песни и танци. Припекчани от различни краища на страната и чужбина се завърнаха в родното място. „Поздравявам кмета Стефан Джуванов за грижите, които полага, за да бъде Припек едно наистина живо село. Нека и през идните години да се събираме тук, да се веселим, да се поздравяваме и да си пожелаваме едно по-добро бъдеще!“, пожела Караянчева.

„Ние, родопчаните, сме щедри и сърцати хора. По нрав сме смирени и търпеливи, но когато в душата ни е празник, сме свикнали да пеем, свирим и играем, така че да се разлюлее цялата планина“, каза кметът Джуванов. И колкото и корави да сме в живота, в дни като този ставаме меки като памук. Преобразяваме се. Тъжните лица стават весели, кротките се разиграват, хващаме се за пояса, брат до брата, съсед до съседа. Приляга ни майското зелено на гората, прилягат ни пъстрите родопски шевици, шарените чорапи и ситните стъпки на хороводците. И сърцата ни се отварят за хубавото. Забравяме делниците и неволите си, мъката по близките, които са на гурбет, по децата, които пораснаха и излетяха от гнездото. Където и да отидат обаче, припекчани винаги се връщат – към родното място, към корените и традициите си, към паметта за дедите си и тяхната неподправена обич към земята. Докато е жива тази броеница от ценности, ще живее духът на Припек, ще стъпваме уверено и с гордо вдигнати чела, ще се борим селото ни да се развива и ще браним своята самобитност“, заяви той.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/5/22 23:04

    Браво! Тези хора заслужават тези думи !Живи и здрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/22 23:05

    Na futbolniya turnir komsiite it selo Lebed pak poraziha Pripekcani s 4-2 ,golove Mumun Ali,VESELIN, borislav-za Pripek Rosen ,Miroslav

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/5/22 11:34

    Мутрите - К. Хаджиев и Г. Колев също бяха там, обещаваха светло бъдеще, поздрави от Боко, евтино олио и пилета от градус

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/5/22 17:16

    Електората трябва да се уважава!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/5/22 20:35

    Гюнели/Припек е квартал на Устра, и от 1928г. до 1938г. е под властта на Сетерелиите от Устра, които създават Устрен ската Република-Територия между Джебел и Златоград.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/5/22 11:40

    Те ходят не защото уважават електората, а за да плашат хоратя. Пак няма да влезнеш цвете.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.