24rodopi.com/Спорт

С рекордни за аматьорската трета лига бюджети Кърджали и Крумовград напуснаха Югоизточната В група и влязоха в професионалния футбол. „Арда“ го направи през пролетта на 2018-та, а крумовградският „Левски 2005“ доби право да играе във Втора лига тази пролет.

Кой е по-успешният лидер на Югоизтока – кърджалийският тим или крумовградският? Кои заслужават повече адмирации – „Сините вълчета“ или „Гурбетчиите“?

Ахмед Осман и компания финишираха преди 4 години с актив от 94 точки и впечатляваща голова разлика - 142:7.

„Левски 2005“ са първи в класирането с 82 точки и 108:14 съотношение „вкарани и допуснати голове“. Два мача остават на крумовградчани, но те няма как да подобрят постиженията на възпитаниците на Елин Топузаков от сезон 2017/2018 – нито точковия рекорд, нито головата сметка.

„Арда“ спечели Купата на Аматьорската лига, докато крумовградчани бяха елиминирани от хасковския „Саяна“ на ранен етап.

Освен многото пари за рестарт на местния футбол, двата отбора имат и… общ голмайстор – неостаряващият за футбола Ахмед Осман.


*“сини“ заради цвета на официалния екип, „вълчета“, защото бяха освен всичко и продукт на парите на Румен Гайтански – Вълка, тогава

**„гурбетчии“, защото всички в „Левски 2005“ реално пребивават в Крумовгград на добре платен футболен гурбет

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/5/22 16:42

    Какъв е смисъла да се сравняват двата отбора от един и същ край,защо е нужно това не разбирам.Двата отбора за понапред взаимно ще се помагат и подкрепят.Както преди 3-4 год.Арда беше спонсориран от Крумовградска фирма

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/5/22 16:59

    Нека играят една контрола и ще се ниди кой е по най най

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/5/22 17:17

    И пак се започна с това сини вълчета.Пишете поне вълци че противниците като чуят вълчета и хептен ни изяждат с по 5/6 гола

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/5/22 18:35

    Скъпи жители на област Кърджали,целта на спорта е да сближава хората а не да ги разделя,нека да не създаваме интриги между 2та отбора, а просто да им се радваме и наслаждаваме на успехите им.Да не се забравя че Фк Арда беше спонсорирана от Крумовградска фирма в самото начало ,в постлестние ни е ясно до къде го докара Вълка..имаме 2 отбора вече в профеционалната лига ,а защо да не станат и 3....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/5/22 23:23

    Хайде фк Джебел и фк Юнак Ардино

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/5/22 09:28

    В Крумовград харчат пари и то луди пари за наемници, а реално нямат стадион за професионален футбол. Къде ще ритат, ако отидат по-нагоре?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/5/22 10:13

    Мачовете на Арда във В група бяха еуфория, до 3-4 хиляди души идваха на мачовете. Заявката беше голяма. А група! В Крумовград нищо не е ясно. Имат бюджет и играчи за Б група, но никога няма да могат да играят в Първа лига. Освен това сегашната В група е много много по-слаба, когато Арда беше във В група. Всъщност, В група е пълна скръб. Крумовград паднаха на баражите, ама им се примолиха да влязат, за да не останат хептен малко отборите в групата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/5/22 08:19

      Спонсор на ФК Крумовград е Антон Зингаревич,който е и собственик на Ботев Пловдив! Смяташ ли ,че той би вкарал още един отбор в А група след като има вече един? Фк Крумовград е проект на Зингаревич ,който най-вероятно смята да е сателит на Ботев и да праща юноши на Ботев да се обиграават във Фк Крумовград.

      Изтриване
  8. Анонимен16/5/22 10:15

    Спорът е излишен. В Крумовград има поне 5 души, които получават по-високи заплати от първодивизионните играчи на Арда. Нещо да кажете???

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/5/22 19:52

    Тези 600 000 лева, които изпапкаха за заплати скъпите наемници, ако в Крумовград ги бяха заложили за детско-юношески спорт, с привличане на добри треньор, след 4-5 години за Крумовград щяха да се говорят и пишат суперлативи за открити таланти. Сега след 4-5 години ще има едни похарчени 7-10 милиона лева и един отбор наемници, които ще е на последните места във Втора лига

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/5/22 20:03

    Арда беше отбор във В група. После почнаха далаверите, на килограм купуваха и продаваха футболисти през кантоната на сегашният министър на спорта Радостин Василев. Миризлива работа, която такова майката на футбола. Порочно.
    За Крумовград не мога да кажа, не ги знам, но доколкото знам в отбора нямат жив крумовградчанин.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.