24rodopi.com/Коментари

„Трябва да съсипят всичко, за да може и последният, който е повярвал в промяната/измяната да разбере какво са направили – с какви компромати, с какви лъжи, какъв мащабен план да свалят нашето правителство. Докато и последният човек в тази държава не го разбере, е рано за избори.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от футболния стадион.

При Борисов хлябът беше 1 лев, сега е 2.50 лв. Горивото при Борисов – 1.50 лв., сега е 3.50 лв. Газът и токът са в пъти повече, зеленчуци – много повече. Честита ви промяна. Променяйте се, като осъзнаете какво е станало, утре вече е късно, заяви Борисов в излъчвано чрез фейсбук профила му видео и отбеляза милиардните заеми, които тегли правителството.

Утре вече е късно, това мога да кажа на народа, категоричен бе бившият премиер“, пише Dnes Bg.

Сега разбирате ли защо повече от година президентът Румен Радев нито чува, нито вижда, нито му дреме за бившия премиер Борисов, въпреки напъните на лидера на ГЕРБ да бъде отразен от държавния глава. Защото Борисов си звучи като бивш премиер пред бивши кърджалийски металурзи – аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме!

След мачлето Борисов забрави само още едно изречение: При Борисов нямаше война в Украйна.

 

Доста по-умно и сериозно звучи актуалният политик Ицо Хазарта.

"Спасителните квоти са за некадърници. Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Да гласуваме да има стимул за българския фолклор, защото той е истински и автентичен", заяви по време на дебатите народният представител от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. Според него, ако има истинска и стойностна българска музика, в огромната ѝ част, тя е правена преди десетилетия“, пише Novini bg за заседанието на парламентарната комисия, която подкрепя законова регламентация за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове.

 

А най-тревожно и сериозно звучи Владимир Путин.

„Западните държави са "водени от големи политически амбиции и русофобия" в стремежа си да въведат санкции, които влияят негативно на собствените им икономики и благосъстоянието на техните граждани. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща по икономически въпроси със високопоставени служители в руската столица, предаде Асошиейтед прес.

Путин обвини Запада, че санкциите "провокират глобална криза" и ще доведат до тежки последици за Европейския съюз, а също и за някои от най-бедните страни в света, които вече са изправени пред рисковете от продоволствен недостиг. "Западните елити са готови да пожертват останалия свят, за да запазят своето глобално господство", добави руският президент.

Той заяви, че руската икономика е устояла успешно на удара от налагането на западните санкции и че руските компании ще запълнят нишата, оставена от изтеглянето на западните предприятия.

Путин, цитиран от Ройтерс, съобщи, че Русия ще увеличи износа си на зърнено-житната култура през настоящата година поради очакванията тазгодишната реколта в страната да бъде рекордна.

Москва се конкурира с ЕС и Украйна за доставките на пшеница за Близкия изток и Африка, като продължава да изнася зърно въпреки трудностите с логистиката и плащанията, причинени от западните санкции, наложени на Кремъл след инвазията в Украйна.

Страната доби рекордна зърнена реколта от 133,5 милиона тона през 2020 г., включително 85,9 милиона тона пшеница, макар че през 2021 г. производството намаля.

През 2022 г. Русия очаква да събере 130 милиона тона зърно, включително 87 милиона тона пшеница, каза Путин и добави, че ако това се случи, тазгодишният добив на пшеница може да отбележи нов максимум в руската история, но не даде прогноза за износа на земеделската стока.

Нарастването на руския износ през новия пазарен сезон (юли-юни) би могъл да помогне за частично задоволяване на нарастващото глобално търсене, в случай че износът на Украйна остане нисък и Киев не си възвърне достъпа до своите черноморски пристанища, заяви през миналия месец руската консултантска компания "Совекон".

Руските износители до голяма степен успяха да решат проблемите с логистиката и прехвърлянето на плащания, причинени от западните санкции, и изнасят пшеница от пристанища на Черно море, както и спорадично от такива на Азовско море“, пише fakti.bg.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/5/22 09:10

    Кво стана ся.Киклиците на ППодмяната нещо заглъхнаха.Станаха много мълчаливи.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/5/22 09:48

    Болния мозък - буци, трябва вече спешно да се въдвори в някоя психиатрия....СПЕШНО!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/5/22 11:44

      Буци си го чакаме като хлеб по време на криза ти си взимай Кирчо и у Канадо достатъчно вече има за харчене не си губят времето тези крадът в секунда той за буци се сетил

      Изтриване
    2. Анонимен13/5/22 22:21

      Кирчо винаги си е имал за харчене, а не е инсталиран като гладен, алчен и прост пожарникар от ДС, да изпълнява , квото му се зададе отзад! Ама чакай си го....язък си за тебе!

      Изтриване
  3. Анонимен13/5/22 09:57

    2.50 хляб Този и цените не знае

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/5/22 10:01

    Защо не сте изписали, че крадат украинската продукция и го продават като тяхно ? ИЛи защо не сте писали за кораба със украинсата крадена пшеница, който не беше приет от Египет и Ливан и накрая беше разтоварен за без пари във Сирия ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/5/22 11:05

    Този пък да беше построил поне една магистрала като хората , а не тези селскостопански улички ,личи си че никога не е пътувал по магистрала, пътуваше само със самолета с който се оправдаваше че е дефектен Абе простото си е просто вари го печи го то пак си остава тулуп

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/5/22 11:15

    До 09:57 точно то да беше само цените да но той не знае и за какво е на този свят. А всеки който обвинява правителството за инфлацията е с мозъчен дефицит като този на снимката.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/5/22 11:49

    Стига сте блещили глупости защото при бай Тошо 1 кг хляб беше 0.15 лв.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/5/22 12:37

    Този хляб за 2.50лв
    По магистралите ли е

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/5/22 13:47

    При управлението на този си отидоха Мишо Бирата, Ваньо Танов, Чакъра и може би и други.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/5/22 14:08

    Ако не беше Боко изобщо никакви магистрали нямаше да имаме.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/5/22 22:25

      Магистралите дето са вечно във ремонт, понеже повечето пари са гепени и контрола при строежа им е никъв ли?

      Изтриване
  11. Анонимен13/5/22 19:14

    Да ама такива построени "магистрали" по негово време няма никъде в Европа. С това ли да се гордеем дето ги откриваше като режеше лентичките като неговият началник на който преди това му беше пазач.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/5/22 11:14

      Abe ti mojesh li da smiatash niamalo nikude 0-0 kolko e a sga imash neshto Neshto ne e kato nishto

      Изтриване
  12. Анонимен13/5/22 22:25

    Проооост, проооост в червата......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.