24rodopi.com/Регион
Салата със запечено френско сирене, скариди „Соте“, тартар от риба тон, тапаси, запечено Халуми...
Зад това меню стои шеф готвач, работил дълги години в ресторант към верига, притежаваща над 7000 хотела в цял свят. В биографията му са закичени 5 звезди от кухните, които е ръководил. Новото предизвикателство се нарича язовир „Кърджали“. По-специално-„Главатарски хан“.
„Няма акцент в менюто, фокусът не е строго определен. Във всяко предложение има малки детайли от интернационалната кухня. От Япония, през Индонезия, Франция, Испания, до Америка“, споделя Димитър Мияшев. Много голям опит, професионализъм, простиращ се извън пределите на страната, но търсещ и нови хоризонти.
Кариерата му стартира на 17 години, още като ученик. Започва работа в първия открит „Макдоналдс“ в страната. Преминава през „Новотел“ Пловдив, Елените, Англия, Шотландия. 5-звездни ресторанти, собствен такъв в София и…
„Случайно попаднах на обявата. Стори ми се интересно. Нов хоризонт. Ресторантът ми в столицата управлявам дистанционно. Пожелах да дойда на брега на язовир „Кърджали“, за да започна нещо ново, още от обзавеждането на самата кухня“, споделя шеф Мияшев.
Менюто в напълно обновения ресторант в комплекс „Главатарски хан“ ще е сезонно, а самият диригент на кухнята обучава своя екип.
Кипърско сирене, сътворено от три вида мляко, обвито в пушена пачета, върху гриловани зеленчуци… Домашен начос с авокадо и салса дип…“Капрезе“, свинско със сини сливи, риба тон със сусам…
„Във всяко ястие има малки елементи от различни кухни, комбинация от вкусове с нов прочит“, издава малката тайна топ готвачът с много опит.
Пример: френско-испанският сблъсък в рагу от горски гъби с трюфелов зехтин…
Закуската за гостите на хотелския комплекс пък е като за 4-звезден интернационален хотел.
„Само 4 хотела в столицата предлагат такава закуска. Каква е тайната? Само сирената са 6 вида. Останалото трябва просто да се опита…“, загатва Димитър Мияшев.
S tiua izchanceni imena na yastiyata kakvo si mislite. Che naroda vzima zaplati po minimum 2000 leva i moje da si gi pozvoli li?
ОтговорИзтриванеБрчет даже са мн обикновени аз наистина искам да напишат какво може по-различно не капрезе . . .. .
Изтриване