24rodopi.com/Икономика

„Цената на горивата през м. декември миналата година бяха 2,50лв, сега са 3,50лв. Какво се промени за тези 6 месеца: Уралският петрол е на същата цена от 70$, цената на работната сила е същата, акцизът е същият, ДДС е същото, цената на тока е същата (и тогава беше над 500лв). Нищо не се е променило“, коментира в предаването „120 минути“ Мая Манолова от „Изправи се България“.

„Всъщност България в момента е единствената европейска държава с излаз на море, която има изключение от наложените от Европа санкции. Позволяваме на Лукойл Нефтохим да се възползва от облекчението да може да внася руски петрол, но вместо ползата от това до отива при българските потребители, очевидно отива някъде другаде“, добави Манолова.

По думите ѝ при рафинерията има посредник на входа и на изхода, като се преработват горива на ишлеме, а фирмата на входа и на изхода е регистрирана в Швейцария и печалбата отива в сметки извън България. Като решение на проблема, което би намалило цената за потребителите с 1 лв на литър гориво тя посочи въвеждане на таван на цената на бензина и на дизела, подобно на въведените такива от Унгария – другата европейска държава с изключение за внасяне на уралски петрол.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/6/22 08:38

    10 000 000 лева на ден е акциза,а за година?????Влиза в една от двете мафии,няма къде да отиде другаде.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/6/22 08:42

    Едва ли някой ще излезе да гласува при нови избори. Тия амсалаци ако мислеха за народа си не само на думи, щяха да направят заплатите, пенсиите и социалните помощи европейски и нямаше да си играят на компенсации, индексации. При инфлация над 60 % щели да увеличат заплатите с 10 %. Алооо народа не пасе трева.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/6/22 10:35

    Боклуци

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/6/22 10:38

    Каквото и да стане България никога няма да се оправи. Ще останем най-бедната най-долната най-изоставената държава

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/6/22 12:03

    ZA TEZI CENI NA PETROLA GORIVOTO TRIABVA DA E 2 LEVA.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/6/22 13:36

    Боклук държава

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/6/22 18:51

    хора докато е време напускайте потъващия кораб че по зле ще става

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/6/22 20:01

    В Унгария цената на бензина вече е по-висока от в България. И там вдигнаха цените.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/6/22 13:58

    Не всички платят за това така става нещата едни с пари други без и никой не мърда Аман да не става нещо Аман.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.