24rodopi.com/Общество

С два часа се удължава работното време на сектор „Българския документи за самоличност“ в Кърджали от 4 юли, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Служителите в сектора ще започват работа в 7,30 часа и ще извършват услуги за граждани до 18,30 часа. Новото работно време е въведено със заповед на директора на ОДМВР-Кърджали във връзка с очаквания традиционен летен наплив пред гишетата на сектора, където освен обикновени се приемат бързите и експресните поръчки. За удобство на гражданите ще продължи практиката за раздаване на талони, за се избегне престоят на много хора пред сградата.

От началото на тази година до 30 юни в сектор „БДС“ и паспортните звена в РУ са обслужени 29 200 граждани, които са получили 35 200 услуги. 22 374 са издадените паспорти за периода, 12 825 лични карти и 4260 свидетелства за правоуправление на МПС.

На снимката: Спомен от Лято`2020

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/6/22 11:15

    Имам само един въпрос: Дали служителите изискват удостоверение и заявление от собственика на имота за да се регистрират. Как така ще се регистрират без разрешение на собственика на имота? Моля за публикация и адресация към компетентните органи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/6/22 14:17

      Паспортна и МВР нямат никакво отношение към проблема. Обърни се към ГРАО, те отговарят. Но проблемът не е и при тях, а в един загубен Закон преди време, който позволяваше това. Та се сещаш накъде бия нали, кои приемат Законите..............

      Изтриване
    2. Анонимен30/6/22 15:22

      Вечи има ограничения за броя регистрирани лица в имота и собственика на имота задължително присъства при регистрацията в ГРАО

      Изтриване
    3. Анонимен30/6/22 16:00

      Българска работа: никой за нищо не отговаря. Пробвах с грао не са виновни те както казахте. Няма оправия, ние плащаме осигуровки и данъци- те получават пенсии и социални!

      Изтриване
    4. Анонимен30/6/22 16:55

      После нямало пари в държавата.

      Изтриване
  2. Анонимен30/6/22 16:47

    Защо използваме държавни сгради, построени преди 50 години? Малък офис и 5 служители. Може напълно да отговори на нуждите отпреди 50 години.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/6/22 17:35

    Момчилград във паспортното работи жената на началника така лошо се отнася със хората трява дасе махне от там

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/7/22 00:58

    До кога служителите на Паспортна служба ще бъдат наказвани всяко лято с удължено работно време и защо.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.