24rodopi.com/Общество

София Тех Парк бе домакин на кариерния форум „Живот и кариера ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ?“, организиран от Bulgaria Wants You, ДНК – Движение за национална кауза и Economic.bg.

Събитието бе разделено на две части – Национална дискусия „Демографията няма цена“ под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, и Кариерен форум „Живот и кариера -  защо в България?“.

По време на първата част на форума на кръгла маса се събраха изпълнителната власт, работодатели и общественици, които заедно набележиха целите за превъзмогване на демографската криза в страната. На събитието бяха представени и обсъдени конкретни мерки, по които ДНК работи от години, както и социологическо проучване на „Тренд“, направено по поръчка на ДНК, което показва обществените нагласи в момента.

Втората част на форума, която премина под наслов „Живот и кариера – защо в България“ на сцената излязоха Росен Плевнелиев, Светослав Иванов, Магърдич Халваджиян, Димитър Караиванов и Люси Дяковска. Всички те се определят за успешни и щастливи хора, които се развиват и живеят в България. Те споделиха богатия опит, който имат и дадоха полезни съвети за успешен кариерен растеж.

На събитието бяха разположени над 60 щанда с топ работодателите на България. Служители от отдел „Човешки ресурси и Администрация“ в „Дънди Прешъс Металс“ представиха компанията и възможностите, които двете дружества в Челопеч и Крумовград предлагат за професионално развитие. Всички, които посетиха щанда, имаха възможност да разберат по-подробно за свободните работни места в момента, както и за стажантската програма за студенти, която се организира всяка година по време на летните месеци.

„Събитието мина изключително успешно. Посещаемостта беше голяма, както и интересът към компанията. Основните участници в събитието бяха хора, които в момента са без работа и търсят различни възможности, както и работещи, с желание да сменят професионалната си насоченост. Разказвахме за възможностите, които „Дънди Прешъс Металс“ предлага и насърчавахме хората да кандидатстват в бъдеще. Бяхме приятно изненадани, че сме разпознаваеми сред по-голямата част от хората“, споделя Николина Рашкова, ръководител „Организационно развитие“ към отдел „Човешки ресурси и Администрация“ в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД.

Любознателните и амбицирани посетители слушаха с интерес за опита, който дружествата имат и за постигнатите успехи, благодарение на това, че всички се стремят и търсят промяната, непрекъснатото подобрение и динамиката. Дружествата инвестират в подобрения и всеки служител има възможност да се докосне до най-доброто в световната минна индустрия. Тези, които се спряха на щанда, бяха запознати с това, че „Дънди Прешъс Металс“ е фокусирана върху дългосрочното развитие на регионите и създаването на различни възможности за бизнес. Конкретни примери за над 30 души, завърнали се от чужбина, за да работят в новоотркития рудник „Ада тепе“ в Крумовград предизвика вълнение у хората.

Благодарение на социалната политика и устойчивост на „Дънди Прешъс Металс“, отговорността към местните жители, околната среда и биоразнообразието, и грижата за всички служители, хората в регионите, където дружествата извършват своята дейност, искат да останат.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.