24rodopi.com/Общество

127 акта за две години за неспазване на мерки

38 000 лева напуснаха джобовете на нашенци по време на пандемията. Това е общата сума на наложените актове и имуществени санкции в рамките на две години за неспазване на мерките срещу разпространение на Ковид-19, установи проверка на екип на „Родопи voice“.

63 акта и една имуществена санкция в общ размер на 17 300 лева са били наложени през 2020-та година в област Кърджали. 20 700 лева пък е стойността на 64 акта и 3 санкции през 2021 година. От началото на тази година до 21 юни Здравната инспекция в Кърджали е издала 23 акта за неспазване на мерките срещу коронавирус. За целия период до момента броят на санкциите е 154.

Ковид-19 отдавна не е водеща тема в страната. Бавно, но сигурно намалява и броят на носителите на коронавирусна инфекция. Въпреки това, нашенци продължават да усещат по джобовете си налаганите мерки срещу разпространението на заразата.

Жена от Чепеларе трябва да плати глоба от 300 лева, наложена й през февруари заради неносене на предпазна маска. Решението бе потвърдено от съда само преди дни.

Тя била проверена докато е в магазин за нехранителни стоки. Обектът бил 200 кв. метра, а в него освен продавачката и клиентката, други хора нямало, посочила жената. Тя започнала да си търси маската едва, когато към нея се приближили влезлите за проверка служители на Здравната инспекция в Смолян. Тя им обяснила, че е прекарала Ковид-19, че е ваксинирана, но… акт й бил съставен.

Санкцията бе одобрена след обжалване в съда.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.