24rodopi.com/Общество

4320 подписа бяха събрани с искането за изграждане на Обходен път на Кърджали. Подписката ще бъде входирана на 15 юни в Областната администрация, откъдето да достигне до министър-председателя Кирил Петков, обяви председателя на инициативния комитет Илия Иилев.

Град Кърджали е единственият областен град без обходен път. След отварянето на ГКПП "Маказа" по основния булевард на града - бул. "Беломорски" и неговото продължение ул. "Първи май" преминава интензивният трафик на паневропейски коридор № 9 от Хелзинки до Алексанруполис. През летните месеци бройката на преминаващите автомобили надхвърля 10 хиляди на денонощие. На практика превозните средства преминават по протежение на целия град. Това, освен образуването на огромни задръствания в центъра на Кърджали, представлява риск за живота и здравето на хората. Многобройни са пътните инциденти, а нивата на замърсяване на околната среда с шум, изгорели газове и прах в Кърджали се увеличават драстично. Единственото решение на проблема е изграждането на околовръстен път, който да изведе тежкия автомобилен трафик от града“, се посочва в придружителното писмо на Илия Илиев.

От години се говори, че реализирането на проекта ще започне „през следващата година“ и така вече повече от десетилетие. Нещо повече - кабинетът "Борисов-3" постави "на трупчета" проекта и заради бездействието на предишната власт издадените разрешителни изтекоха. Проблемът за кърджалийци обаче остава.

Ето защо гражданите на област Кърджали се организираха и проведоха Национална гражданска инициатива за внасяне на предложение до Министерски съвет за осигуряване на държавно финансиране за изграждане на обходен път на гр.Кърджали.

Инициативата се осъществи по реда на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление (ЗПУГДВМС) от инициативен комитет с председател Илия Сотиров Илиев.

В резултат на инициативата бяха събрани 4320 подписа на граждани с избирателни права“, се посочва още в писмото.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/6/22 17:47

    Подписите потеглят с товарния влак

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/6/22 18:06

    А добре! Кирчо ще пита бай Дън, дали ще стане.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/6/22 18:08

    Добре, че поскъпнаха горивата и се обезцени лирата.. можеше да стане и по-лошо

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/6/22 18:12

    Ако се засили осъществяването на проекта, язък на търговските обекти по Беломорски :)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/6/22 18:28

    Неможе да имаш едновременно водно огледало и околовръстен път, всяко нещо с времето си трябва да почакаме огледалото да се превърне във водна гора да проведем обществена поръчка за дърводобив и след това да почне околовръстен път . Яваш яваш кефлийската стаеат тези работи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/6/22 21:09

      Аа бааш и първо се оглеждаш в огледалото ставаш ли да излизаш от града и тогава хвашташ околовръстното за греке

      Изтриване
  6. Анонимен14/6/22 18:42

    Този околовръстен път ако искаха управляващите щяха да го построят отдавна. Партиите на управляващите които и да са са много щедри на обещанията си. Само с подписки и обещания у нас нищо не се постига. Има много по-важен строителен обект - тунелът под Шипка. Подписите са твърде малко. Още много трябва да се съберат.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/6/22 20:46

    някой може ли да ми каже гърци румънци украинци купуват ли ВИНЕТКИ за БГ пътища

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/6/22 07:39

    Предлагам друго решение- да затворят ГКПП Маказа и Златоград и трафикът в Кърджали ще се нормализира. Не са нужни никакви пари за околовръстно

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/6/22 11:38

    Пари няма и път няма, те тава.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/6/22 14:18

    ГЕРБ нали 12 г. бяха на власт , направиха го ли , и тези така …

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.