24rodopi.com/Политика
Близо 63 на сто от българските граждани са убедени, че Северна Македония не е направило достатъчно, за да бъде премахната българската „спирачка“ по пътя й към Европейския съюз, но ветото ще бъде вдигнато от голямо мнозинство в 47-ото Народно събрание.
Това става ясно от обобщенията от редовната независима изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан“ и декларациите на политическите сили в последните дни.
Новото френско предложение за Северна Македония се очаква да бъде подкрепено от „Продължаваме промяната“, ГЕРБ, ДПС, „Демократична България“.
62,8% от пълнолетните българи смятат, че Република Северна Македония (РСМ) не е направила достатъчно България да премахне ветото. Едва 7,4% смятат, че РСМ е направила достатъчно. Данните затвърждават наблюденията, че позицията на българското общество по темата остава твърда и непроменена, става ясно от изследването, проведено между 2 и 10 юни.
„Мнозинството от потенциалните гласоподаватели на всички парламентарно представени партии, смята, че РСМ не е направила достатъчно. При по-малките електорати, разбира се, натрупването не е достатъчно за финални изводи и данните имат по-скоро ориентировъчна функция, но подобни данни се появяват и в други месечни вълни на изследване по този индикатор и показват твърда структура. Сред по-младите личи по-слаба осведоменост по темата, но и там мнозинствата са очевидни. При по-възрастните мненията са изключително твърди“, отбелязват от „Галъп“.
41,3% от пълнолетните български граждани споделят, че по-скоро не са съгласни да има нови предсрочни избори. 26,5% са на обратното мнение.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/22 07:27

    Интереса клати феса - те хората не искаха и правителството да пада, ама го свалиха. Народът не иска ветото да пада, за да няма национално предателство, ама смеят ли политиците ни да гъкнат пред брюкселските господари.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/6/22 08:05

    Напротив!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/6/22 08:53

    Албанците казаха вече, западна България. Каква Македония.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/6/22 09:55

    Какво още искате от Македония и Македонците?? Искате да ги смелете с машината на етническите националисти, така както се гаврихте един век с турците, помаците и ромите ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/6/22 16:36

      Нещо за 500-годишното "присъствие" ли искаш да кажеш, сурикат малообразован? За такива историята започва от раждането им, друго няма

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.