24rodopi.com/Коментари/Политика

Премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че щял да гони 70 руски дипломати от страната. Ей така, като да изсипе новина пред хората с микрофоните. И на изпроводяк да се хареса някому. 

В отговор на питане от депутат от ДБ, от Външно министерство му отговарят в писмен вид, че акредитираните дипломати на Русия в посолството и генералните консулства са общо 40. 

Нещо математиката куца. Как министър-председателят ги е изчислил така и как сам решава да предприеме подобен акт, като си има строго определени процедури?!

Лидерът на левицата пък обявява в пост във Фейсбук, че не е съгласна, а „решението е безпрецедентен акт в българската дипломация, който ще има дългосрочни последици. То не е вземано от Министерски съвет, нито на коалиционен съвет. БСП категорично не е съгласна с това решение, който и където и да го е взел“.


Снощи „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ изнасилиха Българската социалистическа партия.

Така образно, макар и много грубо, трябва да обясним думите на премиера в оставка Кирил Петков, за да разбере дори онзи млад меринджей от БСП, който обяснява случилото се като „тревожен сигнал“.

„Искам да кажа на всички чужди страни, не само на руската, че всички, които работят срещу интересите на България, ще бъдат отзовани да си отидат обратно в страната, от която са дошли“, посочва Петков.

Какво правим тогава с дипломатите на други държави, които редят дневния ред на България?

Какво правим без газ, какво правим без втора АЕЦ. Спрени по давление на партньорите ни, заради „лошите руснаци“? Ако това не е намеса и пряк удар върху националната сигурност, тогава какво?

Апропо, навред се надигат гласове премиерът в оставка да бъде задържан, та дори поставен под запрещение - казват го и политици, и професори, и…

Впрочем танкерите с US газ вече са в една папка със самолетите. Някъде, някой ден…

Икономиката ни е в нокдаун, знаете какво иде след него.

А в същото време две парламентарни групи си играят на ловци на руснаци.

Снимка: pixabay.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/6/22 10:35

    Алооо, а защо Русия има в пъти повече дипломати тук отколкото са българските дипломати там??

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/6/22 11:21

    Ако си мислите, че фобиите, които тормозят съзнанието на хората са само няколко вида, жестоко се лъжете. Съществуват медицински доказани фобии, които излизат извън рамките на нормалните човешки страхове.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/6/22 12:44

    Нещо много ви заболя гоненето на руските шпиони? За какъв чеп са нужни толкова руски дипломати, при условие,че търговският ни оборот с Русия е в ПЪТИ по малък от този с Турция, а турските дипломати в България са в пъти по малко от руските?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/6/22 13:53

      Абе, тикво куха, има си правила за гонене на дипломати. Доказва се първо, че са шпиони от службите. После се уведомява главният прокурор, после следва съд, разглеждане на проблема на засекретено заседание на МС, след което следва решението. Простото Киро се хилеше като пача пак докато съобщаваше гениалната си идея. Никой няма хал хабер - нито прокурор, нито службите, нито коалиционните партньори... Това да не е да спре да играе карти със съседите, щото го мамят? Америка и европейските държави що не гонят руските дипломати, бе, ние сме по-умни от тях ли? Тез посолства ги има повече от 100 години, този гони дори чистачките и шофьорите, семействата им. Те шпиони ли са? А Митрофанова остава!!! Що така, бе, умници? Ама ще видим скоро отново какво е режим на ток и липса на гориво много скоро.

      Изтриване
  4. Анонимен29/6/22 14:08

    На Киро май малко му бяха снежните топки с които го цапардосваха по главата му на 03 март тази година на връх Шипка. С какъв цинизъм казваше само стига сме се делили. Този нали е в оставка. Щом като е така да хваща товарният влак от гара София и да заминава в Канада. Правилно каза Путин за България, тя ще разбере след някой месец като дойде зимата къде зимуват раците.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/7/22 01:03

    Да бърка там с оная Лена , а не сголямата политика за която не е дорасъл ,но ни го натресоха "нашите така наречени приятели" отвъд океана.Както е казал народаът-Господ да ме пази от приятелите ми ,от враговете ще се пазя сам.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/7/22 01:15

    Колко е обслужващият персонал в Американското посолство?Любопитно ми е.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.