24rodopi.com/Регион

Масите леко лепнат. Искат да останеш. Не те пускат. Нужна им е близост. Няколко са. Колкото вътре, толкова и навън.

Малка кръчма в Родопите. Истински пример за хоремаг, без обаче хотелът да съществува в понятието.

На бара обаче гледа лидерът на партия. До него има тесте карти. Нераздадено. На колоната пък се кипри надпис „Вересия никому”. На стената портрети на Ататюрк и Живков.

Наглед нищо особено, но в контекста на политиката в страната създава едно много интересно поле за интерпретации.

Хората се стряскат при всеки нов посетител. После се отпускат. Политиката отсъства. Говорят за проблеми. Но и те са част от нея. Не осъзнават. Политиката е който каквото подари, че да се постави на подходящо място. Я плакат, я брошура, календарче, шапка, тениска…

Малките неща от живота в малкото село. Подаянията от всички избори личат, поизбледнели, с петна.

Хората говорят за гурбета, за младите, за липсата, за залеза на живота. Никой не споменава изгрева. Защото всички стават преди него. Той е просто част от поредния припек в ежедневието...

Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/6/22 23:30

    Tova sa ostatytsite pr kommunisma komunisticheskite im cheda na bivshite shalvarorezachi i donosnitsi i sinove piyandeta na jivkov...Na turski im kazvame ,,toplumun artikari bir baltaya sap olmayan sherefsizler'' ..ot tezi piyandeta ni pyt nito selo moje da izgradish nito na semeystvata si myj, bashta ili dyado moje da gi narechesh , day im na rytsete Turk yarani i na zdrave da go dignat sled 2 biri

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/6/22 07:53

    Опа, опа –

    ех, съдба...

    Ще те прекроиме!

     

    Опа, опа –

    свобода...

    Ще те отстоиме!

     

    Опа, опа –

    ей, така...

    Дружно ще вървиме!

     

    Опа, опа –

    ха, така...


    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/6/22 08:17

    При бай Тошо беше най добрия живот.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/6/22 08:56

    Милеят за годините когато на всеки некадърник намираха някоя скатана работка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/6/22 22:02

      А,не! СЕГА на всеки некадърник намират някаква скаТ/Пана работа!Тогава,скапана-нескапана,не работиш ли ,ти се изсипваха на главата сума ти и народ да те учи на ум и разум.И глоба,другарски съд,опека.Обаче всички работеха,даже и братчедите.И интересното е,че уж малко пари,пък за всичко стигаха.Който си работеше и на село,в двора,и бая спестяваше.И да не ми скачат сега разни антикомунисти да ми обясняват колко ми е било лошо тогава.Аз претенции дали държавата ми щяла да е комунистическа или демократична нямам,СТИГА ДА ЖИВЕЯ ДОБРЕ.ТОГАВА живяхме добре.И дали ще сме с Русия,или САЩ пак тая-стига цените да не растат главоломно и да имам някаква сигурност за няколко месеца занапред поне.Тъй че........кадърните ви гледаме какви ги вършите.И 30 години все гледахме.Всеки ден сеир.........ама на наш гръб.

      Изтриване
  5. Анонимен17/6/22 13:14

    Бай Тошо, ако ги видиш сега що за измет ни управлява, щеше да разбереш, че най-големите врагове на народа са именно управляващите.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/6/22 06:31

    Девиза на бай Тошо : Тази година полупроводници, догодина цели. И като си спомня, че този ни е управлявал 37 години и "изгради" развитият социализъм. На поредният конгрес на партията БКП за Генерален секретар беше преизбран другарят Тодор Живков. Всички стават прави и му ръкопляскат бурно. Викаха му също и Янко Томов щото беше набеден, че е написал най-много томове за партията които никой не ги четеше. И най-вече продаваха се на килограм. А неговите отрочета и до ден днешен управляват България. Особено оня от Банкя.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.