24rodopi.com/Общество
Майстор
Агапиос Текидис. Един от най-добрите шеф готвачи, за когото няма тайни в
морската кулинария. Виртуозът, който въведе гръцката кухня в джебелския
ресторант „Естер“ и го превърна в един от най-оборотните в региона.
От
40 години майстор Агапиос има ресторант в любимото място на нашенци в Гърция -
Керамоти.
„Докато
бях в Джебел и обучавах персонала в „Естер“, забелязах нещо удивително. В
България обожават баницата. А аз обожавам кулинарията и експериментите. Затова
и въведох баници и бюреци в ресторанта ми в Керамоти. Чудесна закуска за
гостите от България - със сирене, спанак, кайма, богат избор. Дори на гръцко
море, вие не забравяте баничката за закуска“, сподели за 24rodopi.com Агапиос
Текидис. Не само почиващите нашенци в Керамоти, но и от съседни населени места
започват деня си с баничка и айран при Агапиос.
Припомняме,
че в Джебел майсторът обучи екип, който да приготвя калмари, октоподи, скариди
и други ястия по оригинални гръцки рецепти.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours
Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK