24rodopi.com/Политика

„Експертно“ правителство на ИТН с подкрепата на ГЕРБ и ДПС, не може да има, това е престъпление, хората ще излязат на протести.

Това заяви в сутрешния блок на bTV спортният министър в оставка Радостин Василев, който е най-коментираният политик в България вчера и днес.

Както вече 24rodopi.com писа, премиерът Кирил Петков обяви, че ще продължава да ръководи кабинет на малцинството, който е на тройната коалиция – „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и БСП, но трябва да получи подкрепата на още 12 депутати. Радостин Василев осигури 5 гласа на депутати от „Има такъв народ“, които от вчера са независими.

Също вчера на заседание на ПГ на ИТН било съобщено, че ако ПП и ГЕРБ не успеят да съставят кабинети, и ако президентът Румен Радев реши да даде третия мандат на партията на Слави Трифонов, тя щяла да представи експертен кабинет, подкрепен от ГЕРБ и ДПС. Това, според Василев, обявил пред депутатите председателят Тошко Йорданов.

„Тошко Йорданов е професионален лъжец”, заяви бившият министър Радостин Василев, коментирайки думи на Йорданов към него за проверка на спортен имот. Василев предположи, че лидерът на парламентарната група на ИТН ще потърси адвокати, за да го съди. „Ние защитаваме Тошко Йорданов по делото срещу Татяна Дончева и по други дела, ще трябва да търси други адвокати”, коментира министърът.

"Направихме оглед на спортната база в кв. „Дианабад“ (в столицата – б. р.) в края на март и тогава управителите на ресторант „101“ реагирах остро. Там има незаконно строителство и изпратихме сигнал до ДНСК. Аз предупредих регионалния министър Гроздан Караджов, но от там не последва реакция. Затова отидох при Тошко Йорданов. Той е лъжец, дойде и ми каза: Дългият ме праща да ти кажа, да не закачаш Сталийски. Това заведение е негово и това не е тайна. Договорът с наемателя ще бъде прекратен и ще бъде изведен с полиция, тъй като е нарушил инвестиционната програма. Собственикът е инвестирал само в ресторанта, но не и в спортния обект. Той е направил мутренско заведение, салата струва 25 лева и там ходят цялата измет, а спортистите не могат да ходят и да спортуват”, каза Василев. Според обяснението, инвеститорът трябвало "да налее" до 500 000 лева в комплекса "Дианабад", но изхарчил 3,5 млн. лева - само че за ресторанта. Василев заговори и за незаконно строителство в рамките на комплекса.

Аз винаги съм бил лидер, защото един омаскарен авторитет не е авторитет. Говоря за Слави Трифонов, това отговори Василев на въпрос дали е лидер на напусналите ИТН депутати.

Радостин Василев заяви, че ИТН има един проблем и това не е Слави Трифонов, а Тошко Йорданов. Той единствен отказа да направи тест за лоялност, който включва в някои случаи и детектор на лъжата, заяви още Василев в сутрешния блок.

Татяна Дончева написа на бележка 500 к. Не съм казвал “предложи ми”. Тошко Йорданов го прие като предложение. ИТН има един проблем и това не е Слави Трифонов, а Тошко Йорданов. Ние го осъзнахме отдавна. Той е ненавиждан заради арогантното си поведение, заради грубия си език, арогантното поведение, заради нелицеприятния начин, по който изглежда - това не е нормално. Депутатите на ИТН са в ада”, подчерта Василев.

Христинка Иванова е депутат от Плевен, когато аз напусна министерския пост и се върна в парламента, тя ще напусни. За това ѝ казвам, че ще ѝ пратя юристи, това обясни Радостин Василев по повод обвиненията, че заплашва народната представителка. Той добави, че дава нареждания на Иванова, както прави и с други представители на местната организацията на ИТН. Василев заяви, че като адвокат много внимава и със сигурност няма как да бъде обвинен в заплаха и изнудване.

В 47-ото НС депутатите от ИТН са гумени печати на волята на ръководството, каза още министърът на спорта в оставка и напуснал ИТН.

Бях взел решението 10 минути, след като разбрах, че Слави Трифонов оттегля своите министри. В знак на лоялност, тъй като тази партия ме е издигнала като министър, си подадох оставката и съдбата ми като министър не е в ръцете ми. След това обмислих много внимателно какво искам да направя, бях готов да го направя и сам, естествено имаше и хора, които застанаха до мен. Оказа се, че хората, които са до мен и много други в НС обмислят да напуснат парламентарната група още от януари. Може би аз бях катализаторът, като министър, който е решил да си тръгне, добави той.

„Много неща са ме притеснявали - от това, че г-н Трифонов не се появи никъде и никога, до това, че не познава своите депутати, до това, че се появиха хора в листите през април и юли, които имат определени обвързаности с бизнеса. Появата на хора в листите, които са спуснати чрез листчета от ръководството на партията да ги включат в листите. Появата на същите тези хора, които бяха включени в листите, в едно министерство на ръководни постове, каза още Василев.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/6/22 10:44

    Това наистина ще е престъплението на прехода. Само комунистите са правили по - големи престъпления срещу държавата.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/6/22 11:28

    Само комунистите са по-големи престъпници от ИТН.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/6/22 18:38

    Кой докара ПП на власт? да не се окаже ,че е Руди.Ако той не беше показал бележката с 500к в момента можеше ИТН,БСП,ДБ и Идваме да управляваха с повече компромиси. Но след тази бележка се разпадна всичко и се отиде на нови избори

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/6/22 08:01

    Руди е номер 1 !!! Бой по продажниците от итн !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.