24rodopi.com/Общество

Кърджалийските народни представители от ДПС дариха кръв в помощ на нуждаещи се навръх Световния ден на доброволния кръводарител – 14 юни. Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шефкед и Павлин Кръстев посетиха кръвния център към МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски"и се включиха в дарителска акция.

Депутатите разговаряха с представители на ръководството на болницата по проблемите на здравеопазването в България и по-конкретно в област Кърджали. Народните представители дариха климатик за нуждите на Кръвния център, през който преминават стотици доброволни кръводарители.

"С инициативата искаме да отбележим важността на даряването на кръв, както за хората в нужда, така и за дарителите. Вярваме, че този чисточовешки акт - кръводаряването, ще намери все по-голяма популярност сред съгражданите ни и особено сред младите и подрастващи хора", заявиха народните представители от ДПС.

Световният ден на доброволния кръводарител е с цел да популяризира значението на доброволното кръводаряване. В България първата акция забезвъзмездно даряване на кръв се провежда през 50-те години на миналия век.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/6/22 14:53

    До такава степен демагогство не може да има един нормален човек.Вие знаете ли какво теглят близките на хората ,които имат нужда от кръвопреливане.Кой е казал,че има кръводарители.Няма такива,и ако има това са много малко.Знаете ли г-да кръводарители от ДПС колко струва една бланка кръв,не не знаете и няма как да знаете,цената на една бланка кръв е от 100,00 - 200,00 лв.За кръвния център всичко това е безпределно добре известно.Кръводаващия казва за кой е предназначена кръвта и подава листчето с имената на пациента за който е предназначена кръвта.А вашата кръв г-да кръводарители е по скоро политика.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/6/22 17:07

    Бравос очакваме да им дарят и по една заплата

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.