24rodopi.com/Коментари/Политика

Няма българска мафия. Има едни 80 процента от Топ 20, които разчитат на обществените пари. Те си имат лобита във властта, да не кажа и цели парламентарни групи. И когато тези свръхбогати се бият за тези пари, временните им назначени, дори в парламента, нямат много полезни ходове.

Това коментира пред „Хоризонт“ Илхан Андай от 24rodopi.com.

Сочат група министри за мафия, но реално те са в играта с големите комисионни. Ако не са в нея, системата ги изхвърля, и това е на всички нива в държавата, отбеляза Андай.

Той коментира и ролята на ДПС в последните месеци и за свалянето на правителството на „Продължаваме промяната“ (ПП).

„ДПС се държа като истинска опозиция, много по-достойна от ГЕРБ. Карадайъ беше много по-смел от Борисов и последователен. И за отбелязване е, че в същото време на моменти в дневния ред на ДПС имаше инициативи, които прилягаха повече на партия от управлението. В централата се водеха разговори с представители на различни браншови организации по актуални теми по време на ковид криза, настъпваща инфлация и т. н. Проблемът на ДПС е, че не си изми образа от участието в Тройната коалиция, а по времето на кабинетите на Борисов се получи едно натрупване в лоша посока. Затова, колкото и адекватно да беше ДПС, мнозинството в парламента, а и в обществото, реагираше като в старата приказва, предаване от поколения - хубаво момче, ама турче! ДПС трябва да си вземат поука и най-сетне да си измият този негативен образ от участието във властта“, каза в предаването „Нещо повече“ по БНР с водещ Дияна Янкулова Илхан Андай.

Аргументи за тезата "ИТН е прокси" могат да се намерят много, и ако това е така, „Има такъв такъв народ“ „върши работа само да се руши, но не и наново да се гради", каза още Андай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/22 10:43

    Йордан Цонев - хубаво момче, ама турче, Делян Пеевски - много хубаво, чак красиво момче, ама турче, Ахмед Доган - хубаво момче, ама циганче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/6/22 14:00

      Циганче, ама хидрофилософ!
      Ти как си с парадигмата?
      Когнитивен дисонанс, май?😜

      Изтриване
    2. Анонимен23/6/22 16:11

      Когнитивният дисонанс неминуемо се усеща, без дори парадигмата да се промени, след толкова години зулуми срещу нас от тези гореизброени лауреати на "Оловен орден" между очите!

      Изтриване
  2. Анонимен23/6/22 11:11

    АЛО МАЛКО ПО РЕАЛНО И НЕГАТИВНО ЗА ДПС А НЕ ЛИЗАЧЕСКИ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/6/22 12:40

    Без съмнение създателят и бащицата на ДПС е ахмед доган, но кралят на дпс е делян пеевски. Изгледайте само в групата кърджали днес видето от вчерашната поява на пеевски сред дошлите от провинците протестиращи. кметът на белица радко ревански ококорчил очи, ще си строши краката, а да се хареса на пеевски. зад радко пък изрусаната мангусита кръстева вика на ревански - ще ти мушна този байряк в гъза, махай ми се отпреде. и пеевски крачи бодро и отстрани му махат радости депесари. обичан човек.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/6/22 12:42

    Много точно. И една добавка от строителната камара: Единият от тези олигарси е Румен Гайтански - Вълка, който бе подгонен от правителството да върен 150 милиона лева, които получил от ББР за една селска база в момчилградско.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/6/22 13:14

    Андай е пич, знае ги нещата!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/6/22 13:39

    Смелите от ДПС бранят статуквото и икономическите интереси на богатите със схемите за забогатяване с обществени поръчки с държавни, общински и европейски пари, за което толкова смело говори Ахмед Доган преди години. Сега пък Карадайъ бил смел борец за запазване на същите опорни точки.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/6/22 16:29

    Да го няма Касета и ще го видим колко е смел!А вие ако сте смели ще пускате всички коментари.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.