24rodopi.com/Общество

„6 метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. на данъкоплатците“, обяви днес министър-председателят Кирил Петков. Най-цитираните думи на деня се отнасят за строителен обект недалеч от Кърджали, научи 24rodopi.com.

Ревизия в Министерството на регионалното развитие и благоустройството е показала злоупотреби за над 2,5 млрд. лева във връзка с незаконни строежи, съобщи премиерът.

"Междуведомствената комисия на Министерството на финансите и МРРБ трябва да представи днес този доклад. Тези 2,5 млрд. лв. трябва да бъдат платени през увеличеното на бюджета, поискано от МРРБ. 6 метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. за данъкоплатците, 3 стълба - 2 млн. лв. Този тип примери се събират в 2,5 млрд. незаконни строежи. Това показва, че сме били прави през цялото време", коментира в парламента Кирил Петков и обяви, че борбата срещу мафията продължава.

Близо 2,5 млрд. лв. са дадени за прикрито строителство. Това е установила междуведомствената работна група на финансовото и регионалното министерство за проверка на парите за пътища, сформирана с решение на парламента. Докладът с резултатите обяви финансовият министър Асен Василев, заедно с работната група на извънреден брифинг в министерството.

„За ремонта на пътя Кърджали-Асеновград пък са дадени 1 милион лева за подмяна на водопровод“, посочи Василев, уточнявайки, че става въпрос за 6 метра тръба, а в проекта изобщо нямало ВиК част.

Лъжа е това, което Петков твърди, коментира регионалният министър Гроздан Караджов. „Чух премиера да говори за някакви скъпи тръби. Такова нещо в доклада няма да намерите“, добави Караджов.

На снимките: Пътят - работна площадка, април 2022-ра

Темата+: "Европейски пътища": Няма тръби и стълбове за милиони по пътя за Кърджали - четете тук



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/6/22 20:53

    Докато няма при бай Ставри хора нищо няма да стане!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/6/22 15:00

      Или дорде Кирчо ги убие ... от смях.

      Изтриване
  2. Анонимен15/6/22 20:53

    хаха работа ,работа и пак работа,....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/6/22 22:07

    Така се работеше при ГРОБ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/6/22 12:26

      Точно крадене,крадене и пак крадене

      Изтриване
  4. Анонимен15/6/22 22:29

    Дела трябват Г-н Петков не думи е казал великия Васил Иванов Кунчев за времето което сте премиер трябваше поне 5човека от висшия ешалон да са в затвора и да търкат наровете а не само да дрънкате празни приказки по телевизиите Дела трябват Г-н Петков дела не думи по малко говорете повече работете но усърдно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/6/22 07:17

      Не могат, с вързани ръце са. Преди това трябва да махнат Гешев на герб, окомплектован в прокуратурата с герберски закони, за да ги пази. И реформа на съдебната система.

      Изтриване
  5. Анонимен16/6/22 08:31

    Асфалт Паша

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/6/22 08:47

    Ам гусин премиер П.К . но не от Кж , нали Асен Кокорчев сам ги е поискал тези пари бре какво обясняваш нали ти каза министъра въобще не знам на кви хапчета е Простото Лена да му бае малко . . .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/6/22 09:33

    Да започват да строят затвори по европейски програми.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/6/22 10:26

    И сега пак тия грабители искате на ни върнете на главите, да ни крадат!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/6/22 15:00

      Преди това Киро Тъпия ще ви оправи!

      Изтриване
  9. Анонимен16/6/22 17:37

    Боко се обзаведе с гл.прокурор ,който защитава като Матросов всички крадци от Герб ,начело с най-големият.Какви дела чакате от Петков ,като всичко опира като в стена щом стигне до Прокуратурата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.