24rodopi.com/Регион

Одобрено е искането на Община Кърджали за финансиране на проект  „Водоснабдяване на с. Болярци, община Кърджали” на стойност 1 529 417 лева, научи 24rodopi.com.

"Трябва да приключим през тази година с темата водоснабдяване. Има още няколко населени места в община Кърджали, които са без водоснабдяване. Все още чакат вода селата Болярци, подобряване на водоснабдяването в Черна скала, Долна Бленика", заяви кметът на общината д-р инж. Хасан Азис по време на общественото обсъждане на бюджет 2022.

Както вече 24rodopi.com писа, в село Болярци няма изградено водоснабдяване. Населението ползва съществуващи кладенци и чешми за задоволяване на питейно-битовите си нужди. През летните месеци при намаление на дебита на вода от съществуващите водоизточници се налага да се доставя вода с водоноска. След реализацията на проекта “Водоснабдяване група Жинзифово“ водата от питейния язовир “Боровица“ захранващ с вода градовете Кърджали , Момчилград и 33 села достигна на два километра от Болярци - до с. Орешница. В изградения по този проект напорен резервоар е предвиден необходимия обем вода за с. Болярци.

За обекта бе изготвен и одобрен работен проект, който включва външното водоснабдяване и вътрешната мрежа на селото. Захранването с вода ще стане от съществуващия и въведен в експлоатация резервоар с. Орешница. 

Жителите на Болярци проведоха възможно най-цивилизования протест по време на националния референдум за АЕЦ „Белене" в началото на 2013-та година. Тогава 34-ма от селото се възползваха от правото си на вот. 12 гласуваха „За" развитието на ядрената енергетика, а 5-ма отбелязаха „Не". Другите 17 човека написаха на бюлетините „Искаме вода".

Колко милиона се отпускат на общините в област Кърджали и кои проекти ще бъдат реализирани – очаквайте

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.