24rodopi.com/Общество
Чевермеджии от България, Гърция и Турция демонстрираха уменията си в центъра на Момчилград.
Проявата е част от програмата на международната среща
"Момчилград винаги в сърцето ми".
Майсторите кулинари приготвиха специалитета опушено чеверме.
Разказаха, че подготовката за него е започнала преди месец. Тогава агнешкото
месо е било оставено в хладилна камера да зрее при температура минус 1 градус.
На третата седмица продуктът се осолява и отново се прибира в камерата. При
приготвянето агнетата се поставят върху телена скара, а край нея се запалва
огън. Целта е месото да поеме аромат от пушека.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours
Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK