24rodopi.com/Регион

Делегацията от Община Кърджали, която бе на официално посещение в турския град Чорлу във връзка с подписването на Протокол за побратимяване и Споразумение за сътрудничество при предоставяне на електронни административни услуги, посети и Търговско-промишлена палата в града. На срещата с председателя на Управителния съвет на ТПП Иззет Волкан присъстваха и кметовете на двете общини д-р инж.Хасан Азис и Ахмет Саръкурт.

Търговската палата в Чорлу има 1100 членове и е най-голямата в Тракийската част на Турция. На територията на Чорлу има над 4000 фабрики, над 1100 са големите действащи фирми. Обособени са 6 индустриални зони и безмитна зона. В момента се изгражда Технопарк на площ от  1000 кв.м, което ще улесни износа на произвежданата в района продукция. Положителен ефект върху развитието на бизнеса в района има  близостта на международното летище „Ататюрк“ и пристанището в Текирдаг, каза в изложението си председателят на палатата Иззет Волкан. Той представи и някои от големите проекти, които реализира палатата в сферата на образованието, околната среда. Приветства подписването на Протокол за побратимяването на двете общини и изрази надежда, че това ще стимулира и създаването на контакти и сътрудничеството между работодателските организации от двата града. „За нас България е вратата към Европа“, подчерта Волкан.

Кметовете на двете общини д-р инж.Хасан Азис и Ахмет Саръкурт се ангажираха да съдействат за организиране на двустранна среща между търговско-промишлените палати в Кърджали и Чорлу, за да се обсъдят конкретни варианти за партньорство, които биха могли  да бъдат в полза на бизнеса от двете държави.

Делегацията от Кърджали през втория ден на посещението си в Турция проведе срещи с ръководството на Тракийския университет в Одрин и кмета на община Одрин Реджеб Гюркан.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/7/22 15:12

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/7/22 15:34

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/7/22 15:52

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/7/22 20:02

    едно БГ гражданство и си готов за запад,дреме им за България

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/7/22 20:25

    Нищо лошо не написах, а сте премахнали коментара ми. Отново ще попитам къде е българското знаме, нали Азия е български държавен служител?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/22 16:04

      Може да не е бил по работа

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.