24rodopi.com/Общество

Прокурор подпука двама здравни министри и щаба на НОЩ заради действията им по време на пандемията.

Предвид събраните материали по преписката считам, че има данни за извършено престъпление по смисъла на чл.108а вр. чл. 326,ал.1 от НК за това, че Министърът на здравеопазването, главния държавен здравен инспектор, заедно с членове на НОЩ и други лица от здравните власти, с цел да се създаде страх и смут в населението, извършили престъпление по чл. 326,ал.l от НК, като предавали по медии неверни повиквания за тревога във връзка със заболяването Ковид-19“, се чете в постановлението на прокурор Божидар Елкин от Пловдив. Преписката е препратена по компетентност на прокуратурата в София.

В хода на разпоредената проверка са снети обяснения от множество лица: Стоян Алексов, Атанас Мангъров, Костадин Ангелов, Ангел Кунчев, Георги Тодоров, Стойчо Кацаров, както и е събрана подробна информация от следните държавни структури: Министерство за здравеопазването (МЗ), Национален център за заразни и паразитни болести (IЩЗПБ), Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ), Национална здравноосигурителна каса (НЗОК) , Национален статистически институт (НСИ), Българска асоциация по патология“, става ясно от преписката.

В този смисъла може да се изведе извода, че в периода на масовото пропагандиране към населението за поставяне на ваксини срещу Ковид-19 (от края на 2020 г. до месец февруари 2022 г.) ваксините са били с непотвърдена с категоричност ефикасност и безопасност! В допълнение следва да се каже, че всеки един от четирите производителя на ваксини е посочил в официалните документи към препаратите, че има ограничен опит от употребата на ваксините при бременни жени, а тестовете за фертилитет са на база само проучвания при животни и според производителите не показват преки или непреки ефекти, свързани с репродуктивна токсичност, но при положение, че дългосрочните ефекти не са проследени и то при употреба върху хора, то такова

заключение е прибързано, немотивирано и емпирично недоказано. В същото време нито един от производителите не е провеждал тестове за генотоксичност или канцерогенност на ваксините, а единствено твърдят в документите, придружаващи ваксините, че не се очаква компонентите на ваксината да имат генотоксичен потенциал- също извод, който не стъпва на задълбочени проучвания, научна обосновка и солидна аргументация. В тази връзка изключително състоятелни са арументите на доктор Георги Тодоров, който е дал подробна информация в обяснението си и относно факта, че към момента ваксините срещу Ковид-19 са експериментални, поради краткия срок от производство до пускане за масова употреба и поради това, че не са известни дългосрочните странични ефекти от тези ваксини. Това мнение допълнително се подсилва и от информацията от ИАЛ, че "иРНК ваксините срещу Ковид-19 са първите иРНК ваксини с издадени разрешения за употреба", се посочва в преписката.

"В ИАЛ са съобщени общо 9 смъртни случая, подозирано свързани с прилагане на ваксина срещу Ковид-19 (в пет от случаите е прилагана ваксината на Астра Зенека; в три от случаите ваксината на Пфайзер и в един ваксината на Янсен). В нито един от тях връзката с ваксината не е доказана.


В допълнение, в ИАЛ са съобщени общо 6 случая на смърт при заболяване от Ковид-19, като заразяването е настъпило в периода между двете дози на ваксината (в пет от случаите се касае за ваксината на Астра Зенека, а в шестия за ваксината на Янсен), а в един от случаите заболяването е открито в деня на поставяне на ваксината, тоест при всички случаи преди придобиване на имунитет".

В този ред на мисли се поставя и въпросът щом не е доказана причината за смъртта от ваксината по съответния ред, дали е категорично доказана смъртта на поставените в статистиките на починалите от Ковид-19 лица по съответния ред. Следва също така в тази връзка да се изиска от компетентните здравни власти информация за това по какъв ред следва а се установи дали причината за смъртта е в резултат на ваксина, както и по какъв надлежен ред следва да установи с категоричност дали смъртта на даден пациент е от Ковид-19.

По същия въпрос е искана информация от доктор Стоян Алексов-председател на Българската асоциация по патология, който в обяснението си заявява, че имало направени аутопсии на починали в института "Пирогов", но нямало нито едно доказателство, че пациентите били починали от Ковид-19. Подобна информация и такава по други въпроси е изискани от Българската асоциация по патология, но такава не е получена. Не е постъпило по преписката становище на Българската асоциация на патолозите, като би следвало да се изиска при назначаване на допълнителна проверка.

Предвид събраните материали по преписката считам, че има данни за извършено престъпление по смисъла на чл. 220, ал . 1 от НК относно сключване на неизгодна сделка за покупката на ваксините за нуждите на РБ (предвид броя на същите -18 116 926 до края на 2021 г. по данни на МЗ за 6 916 548 души при последното преброяване през 2020 г.). Видно е, че очакваната за получаване бройка от ваксини срещу Ковид-19, дори при поставени по 2 дози на всеки български гражданин, превишава нужните за цялото население с над 4 млн. дози. Освен това при поръчката не са отчетени нагласите на обществото за поставяне на ваксина (процента на ваксинирани в РБ е едва 29% съгласно информацията), не са налице пълните характеристики на продуктите и същите не са преминали тестовете за ефикасност и безопасност, както и по генотоксичност и канцерогенност. Следва в тази връзка да се иска актуална справка от МЗ за общия брой и стойността на всички закупени от РБ ваксини срещу Ковид-19 до настоящия момент, както и колко от тях от общия брой реално са приложени в РБ за нуждите на български граждани“, се посочва в преписката.

Според нея има данни и за престъпление от страна на здравния министър относно въвеждането на ограничения в свободното придвижване на неваксинирани и непреболедували Ковид-19 български граждани, както и  „че с цел създаване страх и смут в населението, извършил престъпление по чл. 143,ал.1 от НК като принудил другиго да претърпи нещо противно на волята му, като въвежда възможност за издаване на зелен сертификат и повече права за придвижване на определена група от населението“.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/7/22 11:19

    Мамицата ви долна, гадове мръсни, слуги на Биг фарма и сатаната, напазарувани жалки душици

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/7/22 11:32

    Време беше за това.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/7/22 11:40

    Боко Тиквата също щеше да вози чували пълни с трупове...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/7/22 04:08

      Той Боко първи поръча огромния брой факси и остави СЗО да решава вместо българските специалисти и народа български.

      Изтриване
  4. Анонимен15/7/22 11:42

    Видяхте ли ,никакви ваксинации повече ! Те си пълнят джобовете ,а нас ни тровят!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/7/22 11:59

    Възмездие ще има за всички сатани и техните слуги!!! Анатема изроди!!! Браво на достойния прокурор!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/7/22 12:01

    Хора дайте да сезираме и оаил доста хора си отидоха преждевременно.Админа няма цензура това е реалността така че пускай коментара.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/7/22 13:42

      Ко каза, ко?

      Изтриване
    2. Анонимен15/7/22 18:32

      Охнал, ахнал и литнал (оаил).

      Изтриване
  7. Анонимен15/7/22 12:14

    Браво на този прокурор!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/7/22 13:34

    Да разбираме ли че ще има вкарани зад решетките

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/7/22 07:11

      По- скоро , прокурора ще остане принуден . Да се извини .
      ТОВА Е БЪЛГАРИЯ!!!
      Ерджан…

      Изтриване
  9. Анонимен15/7/22 13:44

    Доста хора починаха от вируса. Факт е. Не може да се отрече. Но всяването на паника наистина не трябваше да се прави.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/7/22 04:27

      И преди март 2020 умураха повече хора по време на грип, но нямаше проблеми с тръбене денонощтно по медиите. СЕга имаше повече хора умрели, но те умряха от неадекватно лечение с експериментални лекарства и интубирането им без да е имало такава необходимост и оставени на произвола, защото при интубираните трябвало денонощтно да има по 2 броя обучен медицински персонал, но в България нямало такива. Български специалист каза, че в България няма обучени лекари да работят с тези машини за интубация. Имало много машини за интубиране в кашони, неразопаковани, защото нямало кой да работи с тях... до 2020 ..... След март 2020 незнайно как се намериха обучени специалисти ли? Моя роднина за това си отиде- със сатурация 85 я интубирали. и беше до там. А жената била се съвзела, започнала да се хрни и да иска сама храна. Няма да описвам цялата и история и още какви ли не абсурди как цивилни лица се допускат в ковид отделение да настанят болните си роднини в стаята и на леглото, и как там лекарите са били само с една скапана маска ... защото е дълго. Но е вярно.

      Изтриване
  10. Анонимен15/7/22 16:08

    Почва се

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/7/22 22:45

    Ковид вируса помага на болни със сериозни заболявания да си отидат преждевременно.За здравите ,прави хора няма такава опасност, но всичко беше и е далавера и много пари.Ваксинираните след време ще усетят ефектите на 1, 2 , 3 , че и 4 игли.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/7/22 11:22

    Евреите ваксинираха целия народ в Израел а те са най умната нация в света,няма да унищожат населението си затова какво казал един бг прокурор няма тежест знаем какви са бг народ вярващи на чипове и бабини деветини

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/7/22 19:41

      То и техния министър каза че Израел се е превърнала в лаборатория на файзер ама щом си рекъл така да е

      Изтриване
  13. Анонимен16/7/22 13:37

    БРАВО !!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/7/22 17:04

    До 11:22 ти Откаде знаеш такива работи, от БТВ ли😊.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.