24rodopi.com/Коментари/Политика

Трансферният прозорец в 47-ото Народно събрание ще остане отворен още няколко дни. Навлизаме във финална фаза за „купуване на депутати“, които да напуснат „Има такъв народ“, за да гласуват за новия кабинет на тройната коалиция, с премиер Асен Василев. Мегдан за алъш-вериш има и в групата на „Възраждане“.

Новото е, че вече се търси подкрепа не за присъствие в отбора на „Продължаваме промяната“ (ПП), БСП и „Демократична България“, а за отсъствие.

Като те е страх или те е срам от петното „предател“, може просто да се разболееш. И ще приемеш по-угодната трансформация. Може дори декларация да разпространиш, подобно на Елена Гунчева, която бе прехвърлена от Фейсбук в парламента чрез листите на партията „Възраждане“, но я напусна с гръм и трясък, и сега тръби, че няма да подкрепи кабинет на Асен Василев. Напротив, с отсъствието си от пленарна зала поради заболяване Гунчева ще бъде с голям принос за калкулацията на кворума, който ще даде живот на новото правителство на ПП.

Управляващите имат 115 гласа „За“ кабинета и не им достигат още 6. При всеки един случай на заболял депутат от опозицията кворумът ще тръгне от 121 надолу и ще се приближава до 115.

Всъщност, факт е повишената заболеваемост от коронавирус в страната. Някои „ковид експерти“ дори анонсират нов пик. Като по поръчка е. Време е за „помощ от COVID-19“ при гласуването на новото правителство!

Ще се използват всички средства. Повелята е такава. И нейният управленски център се долавя все повече. Това обединява наглед необединими партии. Това вкарва в едно легло и управляващи, и опозиция. Въпреки семейните скандали в кухнята. Скоро прочитът на икономическото състояние, особено на прага на зимата, ще е смразяващ. Усещането е достатъчно силно и към момента. Това ще освободи много пространство в българския парламентаризъм. А досегашните играчи не са готови. Няма и как да бъдат. Управленският им център е такъв.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/22 14:25

    fuck на твоите факти с вируса бе!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/7/22 16:04

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/7/22 16:05

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/7/22 05:54

    Какво ще спечели народа от новото правителство .По добре е да идат на избори и хората ще вземат по стотина лв за комисии

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.