Жельо Михов/24rodopi.com/Коментари
Европейските санкции срещу Русия са бумеранг, който се връща и праска лидерите на топ икономиките право в тила. Усещането е болезнено за целия ЕС.
В същото време САЩ увеличава вноса на руски петрол с 40 на сто.
Но Европа няма това право. „Господарят“ не й позволява.
Германският канцлер Олаф Шолц прогнозира много дълга ценова криза и дефицит в енергийния сектор, в замяна на това обаче Европа ще започне да се освобождава с рекордна скорост от енергийната зависимост от един доставчик.
Думи на самия канцлер.
„Днес сме загрижени за сигурността на нашите енергийни доставки. Това ще продължи няколко седмици, месеци и години“, отбелязва политикът.
Упорито се твърди, че Шолц е внук на СС офицер от Вермахта.
Това се отрича съвсем праволинейно със серия публикации от… Дойче Веле.
Но ето една част от биографията му. Официалната.
През 1975-а година Шолц става част от „Млади социалисти“. Още като ученик. По-късно в университета пише статии, в които пропагандира „преодоляване на капиталистическата икономика“. Шолц критикува „агресивно-империалистическата Организация на Северноатлантическия договор“, смятайки Федералната република като „европейската опора на големия бизнес“.
Как бързо се обръщат нещата?! А нашите политици били „гюндюндю“, демек „слънчогледи“.
Какъв е бил дядото на Шолц вече е безсмислено да задълбаваме. Щом Дойчето пази биографията му, нещата са ясни.
Друго е по-важно.
Четете между редовете.
Такива метаморфози в БГ си имаме, ама с лопата да ги ринеш. Успокойтелното е, че не е наш патент.
Снимка: DW

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/7/22 13:49

    Егати ! Тоя бил нацист бе! И Шилер на Европа !? Що за идиотизъм?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/7/22 13:56

    То и нашият Боко много мрази и ненавижда комунистите като казва, че много е страдал от тях, но защо ли е бил станал член на БКП , толкова години е членувал в нея и най-важното защо ли си крие партийната книжка. Та и Шолц защо ли си крие потеклото ? Защо ли крият биографията на дядо му Херман фон Шолц ? И какви ги е вършил по времето на Втората световна война и по специално в Ленинград. Архивите говорят истината.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/7/22 13:57

    Какво има да патим още от подобни тъпанари

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/7/22 16:57

    Затова Германия и в това дередже ! При Меркел бяха номер едно !!!Сега е времето на шушумигите. Шолц, Простото Кирчо, Женените за бабички и т н.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/7/22 17:58

    Абе стига сте писали факти, които не отговарят на истината. След като и САЩ санкционира Русия, тя не взима както преди руски петрол, та Вие пишете че тя е увеличила вноса с 40%. Това просто не вярно, знам го щото следя Световния петролен пазар редовно. Същите измишльотини относно Шулц. Та кой не си е променял мислите и светогледа, отгоре на това, тези негови мнения са отпреди 40 години? Писахте, че даже руската или китайската валута щели да изместят долара. Иска Ви се много, по това г-н Михов (псевдонимче?) просто е невъзможно, докато САЩ контролира Близкия изток и Световните Океани. Русия е държава от т.нар. 3. Свят. Разходете се малко извън Москва и Ленинград и ще го видете дереджето. Китай е по зле.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/7/22 09:04

      Рубладжиите са такива, боли ги, че рублите спряха и почнаха да реват. САЩ поставиха ембарго на руския петрол тоя автор пише, че те купували петрол от Русия смях в залата.

      Изтриване
    2. Анонимен11/7/22 09:32

      Пяна сигурно ти е избила на устичката соросоиден натегач

      Изтриване
  6. Анонимен10/7/22 23:15

    Автора на статията е червен кенеф

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/7/22 16:08

    Какво лошо има в това, че е бил във Вермахта? Служил е на родината си по това време.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.