Нико Ников
/24rodopi.com/Коментари/Политика/

 

Мустафа Карадайъ тръгна на предизборен поход`2022 от сарая на Ердоган с цел 35-40 депутати на ДПС в 48-мия парламент на България.

Това е елементарният прочит на 48-часовото пребиваване на председателя на ДПС в Турция.

Първата реакция на българина е "40 депутати – възможно ли е това?".

Етническият турчин у нас и роднината му изселник в Бурса би задал актуалния въпрос "А отцепникът Хюсеин Хафъзов в тези 40 ли ще е?".

Кахърите и очакванията на ромския електорат имат пресечна питанка - "Бойко Рашков нали на тези избори няма да бъде министър".

 

С Ердоган отзад;

с толкова много партийни структури в страната;

със солиден брой мотивирани представители в почти всяко населено място в южната съседка с големи изселнически общности;

със забележителна концентрация на изборджии по върховете на партията;

а и с Ахмед Доган начело,

за ДПС няма да е проблем да прескочи психологическата бариера от 400 000 гласа. А всеки резултат от 350 000 гласа надолу би означавало Доган да пише на хората си "Слаб" 2 плюс.

Големият бонус за ДПС и на тези избори няма да е подкрепата от Ердоган, а фактът, че останалите партии странят от избирателите, които традиционно гласуват за ДПС, и дори от тези в смесените региони, които просто вече пасуват. С изключение на ГЕРБ, която партия отчете пробиви в една пета от зоната на влияние на ДПС, другите се държат или като скрит коз на Доган, или поведението им е а ла "Аз не познавам жив турчин в България, как да работя предизборно с тях".

 

Ако Бойко Борисов си беше изпълнил изборната норма през пролетта на миналата година, днес премиерът на България щеше да се казва Даниел Митов, а вицето – Мустафа Карадайъ.

А за Вот`2022 лидерът на ГЕРБ, най-добрият български ахпап /приятел/ на Реджеп Тайип Ердоган, върши други щуротии, които са в ущърб на ДПС. Напъните Борисови обезсмислят някои силни ходове на Карадайъ.

/Следва/

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/8/22 13:21

    Ах колко е хубаво само, от сарай на сарай. А стадото вълците ги изяли.Мечтай мустафа, мечтай и сънувай...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/8/22 13:22

    Мустафа, хубаво ли ти е?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/8/22 14:07

    И 100 депутати да имате нищо не може да промените.България е като потънал титаник,няма оправия.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/8/22 15:12

    Този път без Байрамчо в Кърджалиската листата на ДПС ако може.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/8/22 15:57

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/8/22 18:23

    Големците от ДПС виждат ли и знаят ли на какъв хал е така нареченивт им електорат.Или сега ще свалят вратовръзките и лъскавите костюми и ще ги пообиколят да не вземат да пуснат неправилна бюлетина.После .......до там с обещанията.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.