24rodopi.com/Общество

Два месеца затвор за личен лекар, който дал болничен на поставена под карантина жена.

Човек би си казал - луда работа! Случката обаче е от Германия, разказана за 24rodopi.com от родопчанин, живеещ и работещ там*.

„Един от колегите ми се оказа с ковид. Попитали го за контактни лица и той посочил всички, които е виждал на разстояние от 100 метра. Съответно хората, всички служители в здравно заведение, бяха поставени под карантина. Ваксинираните - в платен отпуск, неваксинираните-в неплатен. Колежка си взе болничен от личния лекар, за да може поне да й се платят тези дни. Тя обаче е здрава, няма симптоми, и това накара ръководството да предизвика разследване срещу лекаря. И то завърши с два месеца затвор. Здрав, прав човек, поставен под карантина като болен, но без право на платен отпуск или болничен, тоест и без право на пари. Той у дома, джипито му в пандиз. Какво е това?!“, разказа родният гурбетчия.

*По изрично негово настояване спестяваме името му, както и града, така и лечебното заведение, защото, по думите му, „Разберат ли, ще ме уволнят на момента. Тук хич не обичат да се шуми по медиите за такива случаи“

Снимка: pixabay.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/8/22 11:42

    Ей това е добра новина дори няма да е чета дай боже повече такива а не само да пишат че ги бият и да искат пари иска се и отговорност !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/8/22 13:27

    Как така всеки забъркан с органите моментално се разболява от всички болести на света?Най-пресният случай главният архитект след един ден престой в ареста ,на другия ден в болнични.??????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/8/22 08:32

    Разберат ли, ще го съдят, че разпостранява клевети и уронва престижа на предприятието. Ако спечелят делото ще го уволнят, а не "защото не обичат да се шуми по медиите за такива случаи".

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.