24rodopi.com/
Коментари/Политика/Регион

Задават се най-тихите избори. И причината е една - всички играчи ще гледат гузно електората. Като съучастници в драматичния сценарий, по който една трагедия предстои на сцена.

Активността ще бъде и една от най-ниските. Което пък е добре дошло за твърдите звена на основните партии.

Вот след вот през няколко месеца е като ковид вълните - в един момент омръзва, а промяна няма. Всеобщото недоверие ще се отрази на тълпите пред урните.

Кампания със сведени погледи.

ДПС ще се фокусира отново към селата. Преди това най-вероятно кметовете ще бъдат командировани към побратимените общини в Турция.  Именно от селата ще дойде устойчивия във времето резултат на Движението. Едва ли и в национален план. Защото ще трябва да се обяснява как в три поредни парламента от артък многото декларации електоратът файда не видя.

Добре, че са кметовете в Кърджалийско, защото ако излязат в болнични по изборите, не виждам тези от списъка с кандидатите за депутати как и въобще дали ще тръгнат по селата.

Казват, че тези думи са на Ахмед Доган.

ГЕРБ ще има трудната задача пък да изясни как така лидерът се надпреварваше с Кирил Петков вербално да спира руския газ, да праща оръжия за Украйна и да купува нови самолети в момент на огромна инфлация и очертаваща се жестока криза.

Фокусът на партията в региона ще бъде върху Кърджали и Кирковско - традиционните подкрепящи звена.

Акцент в кампанията на БСП отново ще бъде твърдият електорат от 70+. Там също ще са необходими много обяснения.

ПП най-вероятно ще разчита на ДБ в кампанията в региона, а това означава 1200 гласа от роднини и приятели на кандидатите.

„Възраждане“ вкара депутат от Кърджали, но заради системата за преразпределение на гласове. Слаба структура в региона, а посланията на централно ниво имат слаба чуваемост точно в Източните Родопи.

„Гайди и тъпани“ от ИТН на Слави Трифонов няма да има. Тъпанджиите напуснаха, барабар още други оркестранти.

Кампанията ще е тиха, на ушенце.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/8/22 17:08

    ЗА ДПС НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ .СТАДОТО СИ Е СТАДО.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/8/22 17:08

    Само дпс, Кърджали е най добрият град за живеене в България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/8/22 10:23

      Мале ти от село не си излизал, изостанал си сто години назад в развитието.

      Изтриване
  3. Анонимен4/8/22 21:08

    На ДПС там е силата, в Кошарата, ама и там хората спряха да ядат СЛАМА😉. САМО ВЪЗРАЖДАНЕ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.