24rodopi.com/Общество/Регион

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си ежемесечна работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места. В нея участие взеха екипът на Специализираната болница за рехабилитация (СБР) „Родопи“ от Рудозем, ръководителят на новооткриващия се Медицински център в Ардино  към СБР „Родопи“ д-р Семат Хасан. Тук бяха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и д-р Кадир Мустафа, общопрактикуващ лекар в МБАЛ-Ардино.

Кметът на общината инж. Изет Шабан отбеляза, че за да се повиши качеството и да се разшири обхватът на медицинските услуги, Специализираната болница за рехабилитация „Родопи“ ще открива Медицински център в местната Многопрофилна болница за активно лечение. Центърът ще разполага с най-модерна апаратура в областта на физиотерапията и рехабилитацията, от която може да се възползват всички пациенти на лечебното заведение и жители на общината.

Д-р Семат Хасан запозна кметовете и кметските наместници с начина и подхода на лечение с методите на физиотерапия. Освен за опорно-двигателни заболявания, периферна и централна нервна система, медицинският център разполага и с апаратура за онкоболни пациенти, които също ще могат да се ползват. Медицинският центъра в Ардино ще работи с последно поколение апаратура в областта на физиотерапията и рехабилитацията. В Центъра могат да провеждат рехабилитация и с деца, които са със заболявания на дихателните пътища, пневмония, синузити, както и деца с увреждания (ДЦП).

По време на работната среща кметът инж. Изет Шабан запозна кметовете и кметските наместници с Програмата на първото издание на „Дните на Ардино 2022“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“.

Проявите под надслов „Ръка за ръка за Ардино“ и под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан започват официално на 8 август (понеделник) и ще продължат до 14 август (неделя). Празничната програма е наситена с изключително разнообразни културни, образователни, спортни и кулинарни събития.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/8/22 18:13

    И в Момчилград имаше, ама...И кабинет за манипулации имаше

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/8/22 18:28

    И в Момчилград имаше ! Кабинети,апаратура, манипулационна.Даже нощно време имаше дежурни и манипулационна . Но след време, кабинетите намаляха, дежурният кабинет беше първият затворил.Няма стимули, няма пари и.... Но така се започва- добри намерения на общината и лекарите , но реален паричен глад, реклами, предстоящи изцори.После идва реалностаа ! Финикийската !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/8/22 22:42

    След дъжд качулка. Че то хора ли останаха да се разболяват

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/8/22 08:40

    Апаратура има,но лекари няма.Повечето лекари в болницата се водят по документи, а работят в др градове Всичко е предизборна манипулация

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.