24rodopi.com/Криминале

Касоразбивачът Христо Х. - Муната и аверът му Драгомир К. били следени от полицаи в Кърджали и хванати веднага след като обрали апартамент в областния град.

Това стана ясно в съда по време на делото срещу известния бандит от Враца, който получи три години затвор при „строг“ режим от съда в областния град.

Припомняме, че двамата бяха задържани през април 2021-ва година след като задигнаха часовници и златни бижута от жилище край Арда.

52-годишният Муната и софиянецът Драгомир К., на 45 години, пристигнали в Кърджали от столицата с лек автомобил „Опел Астра“. Те наели стая в къща за гости във „Възрожденци“. На собственичката платили 150 лева за няколко нощувки като казали, че дошли да си търсят работа. След като й върнали ключовете, жената забелязала, че стаята не била „пипната“, сякаш двамата не са пребивавали в нея.

Междувременно в Областната дирекция на МВР се получила информация за пребиваването в Кърджали на криминално проявени лица по линия на „домовите кражби“. Веднага били сформирани екипи на различни места в града. На 17 април автомобилът на двамата бил засечен във „Възрожденци“. Веднага започнало следене. Колата Муната и Драгомир оставили на паркинг пред блок 55 в квартала. Мъжете тръгнали пеш към пасарелката, облечени с ежедневните си дрехи, но с работни гащеризони върху тях. Полицай проследил двамата, които влезли в кооперация край Водното огледало. Мъжете отворили с шперц жилище, чиито собственици били на село за няколко дни. От апартамента те отмъкнали часовници и бижута. След това заключили вратата и тръгнали обратно. Следящият ги полицай подал сигнал на колегите си и рецидивистите с многобройни присъди били задържани до автомобила си от четирима служители на реда. Двама казали, че пристигнали да търсят стар познат, който им дължал пари, както и да разгледат забележителностите на града…

Муната получи 3-годишна присъда.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/8/22 17:05

    Те такъв роман не бях чел

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/8/22 15:18

    Анннааа, яндък !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/8/22 16:45

    Браво на полицията все така да са бдителни за награда са 😇

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.