24rodopi.com/Регион

Втори общоселски събор организират на 20 август жителите на кирковското село Дружинци, които са  известни с изключителната си задружност и сплотеност.

За да присъстват на първия събор, който се проведе на 21 август миналата година, се върнаха стотици от Англия, Германия и  Испания.

Традицията със земляческите срещи, всъщност,  датира от 1996 година и се спазва до 2017-та година.  След това прекъсва,  за да започне отново през 2021 година. Новото е, че преди 2017 срещите се провеждат в ресторант в Момчилград, което ограничава възможностите за участие. А от миналата година проявата е на открито в центъра на селото, на мегдана, където могат да присъстват хиляди.

Съборът, както и миналата година, започва в 10.00 часа сутринта и продължава до полунощ. През цялото това време гърми музика, пекат се шишове, има атракции за децата.

За втория общоселски събор Дружинци'2022 винарна "Ахинора" е осигурила 200 литра вино и розе, а скарата и барбекюто са в ръцете на "Шеф Бриго". Оркестрите "Кирково" и "Чекмедже" ще подгряват настроението. Ще има и специално огнено шоу. За децата са подготвени атракциони и шоу със сапунени балони. 

В организирането на събитието са се включили над 40 местни хора с различни дарения. Подготвени са сувенири с надпис "Дружинци'2022" и с логото на събора, а именно разноцветни фланелки, шапки, чанти, ключодържатели.

Така селото, в което живеят 350 души, в този ден набъбва до няколко хиляди. Тържествена заря в полунощ закрива събитието.

За тази година е предвидена и футболна среща, която ще се проведе ден по-рано. На 19 август (петък) от 19.00 часа на селската арена "Саят" ще се срещнат отборите на "Дружинци" и "Ботев" (Завоя).

Този мач е за ветерани, които не могат да преодолеят носталгията по миналото. Мачът между Завоя и Дружинци е бил най- интересното дерби в района преди 30-40 години,  тъй като тогава това са най-силните отбори,  а на практика двете села са слети и потчти винаги са били едно кметство.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.