Протоколът от заседанието на Областния съвет в Кърджали трябва да бъде предаден в централата най-късно до 19 август

 

24rodopi.com/Политика

Мустафа Карадайъ е фаворит за първото място в кандидатската листа на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, разкри пред 24rodopi.com член на Областния съвет на ДПС.

Несъмнено председателят ще бъде с най-много номинации на общински съвети, несъмнено той ще води и листата тук и вероятно на още едно място в Северна България, добави той.

Протоколът от разширеното заседание на Областния съвет на ДПС ще бъде предаден в централата най-късно до 19 август.

Газовата криза не е само в България. Енергийната и газовата криза са глобални явления и по тези въпроси отговорните политици, независимо  дали са на власт или в опозиция  трябва да търсят решения. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в интервю за бТВ.

По тези теми ние имахме възможност да говорим и в Брюксел, когато бяхме в Съвета на либералите, който се проведе преди Съвета на Европейския съюз. Там говорихме по тези теми, и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, и с френския президент Еманюел Макрон, припомни Карадайъ.

Попитан дали е обсъждал тези теми и с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, с когото разговаряха на среща преди дни в Анкара, Карадайъ отговори: „Естествените въпроси, които възникват, когато се видят политици, са за политическата картина в съответните държави и в каква форма да бъде взаимното сътрудничество. И в Брюксел, и сега в Анкара коментирахме актуалната политическа ситуация в страната. Тя е интересна за всички политици във всички срещи.  А тя е, че отново сме в ситуация на предсрочни парламентарни избори, каквито три пъти проведохме през 2021 година. Посмяхме се в Брюксел, поусмихнахме се и в Анкара, но ние споделихме, че изборите ще дойдат и ще си заминат, но след тях идва тежка зима за България”.

Грешните ходове, които направи последното правителство на България в сферата на енергетиката, и в частност за газа, принуждават сега служебния кабинет, а и политиците, които ще бъдат в следващия парламент, независимо дали на власт или в  опозиция, отсега да се ангажират с тези теми в търсене на изход, подчерта Мустафа Карадайъ.

На въпроса дали изходът минава през Турция, той отговори: „Да. Турция е една от държавите, чрез които тези кризи могат да бъдат решени. Турция е една от основните алтернативи в търсенето на решение за енергийните кризи в България. От тази гледна точка ние много сериозно поставихме въпроса и сме  много доволни от загрижеността на политическото ръководство на Република Турция към  своите съседи и към България”.

Попитан какво е обещал Ердоган, Карадайъ бе категоричен: „Не сме били в ситуация да си  обещаваме”.

По повод твърденията на Бойко Борисов, че „само за няколко дни можел да се разбере с Ердоган и да приключи темата", Карадайъ коментира: „Такива сериозни въпроси, като газа и енергетиката с магическа пръчка могат да се разрушат, но с магическа пръчка не могат да се разрешат”.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/8/22 11:33

    Само да внимава да не паркира в Синята зона

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/8/22 11:36

    Камъкът си тежи на място

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/8/22 11:36

    Отиде да плачеш за гласове

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/8/22 12:31

    Кога ДПС ще има кандидат депутат в първите редици от Крумовград?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/8/22 12:33

    Ако и този път няма в първата четворка кандидат депутат от Крумовград Депесарите от Крумовградско няма да гласуваме

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/8/22 12:52

    Не те искаме в Кърджали, ако си мъж отивай да те изберат в Борино...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/8/22 14:40

    Правите се на нещо, а сте нищо! Особено ти!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/8/22 14:57

    Кажи си, че си искал помощ за изборите и друго не сте си говорили, както писаха турските вестници.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/8/22 00:18

    Дпс кога ще се изолира от селските неграмотни типажи и ще се насочи към младежите с хъс и кураж е ГЛАВНИЯ въпрос

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/8/22 07:24

    Защо не се пробва от Борино. В Кж е лесно пълно с балами.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/8/22 10:12

    Каква арогантност да спускаш отгоре кандидат-водач и номинации за депутати и да нареждаш на суверена как да гласува. Новият икономически демократичен ред се променя със светкавична скорост, ДПС още живеят в своя феодален балон, мислейки, че могат да правят каквото си поискат, когато пожелаят, с когото си поискат. Събудете се и помиришете кафето, промяната се разраства с много повече разочаровани избиратели, които се присъединяват към новият по-демократичен и по-честен ред.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/8/22 20:47

    Нови,млади лица няма ли? Все едни и същи.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/8/22 12:23

    vie ne mislite za naroda mislite samo za saraite i za vas si mi6kata stana depotat za 1 mandat i stana milioner sram i pozor vsi4ki si mislite samo za vas si a za nas bednite musilmani nikoi ne misli tova e samata istina

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/8/22 20:58

    vijte karadai kolko imoti i pari napravi na garba na izbiratelite na dps vijte se i vie kade 30 godini glasuvate za dps kakvo imate i posle reveme 4e nemame pari e kak da imame kato opredelen broi hora stavat miliarderi na garba na izbiratelite si i admina puskai komentarite be ako ne gi puska6 alah da te vzeme izmekqr

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.