24rodopi.com/Общество

Момчилград ще бъде домакин на финалния етап на 69-ото издание на Международната колоездачна обиколка на България. Мащабното събитие е едно от най-старите и престижни в Европа и е подкрепено от Община Момчилград и Ротари клуб - Момчилград. В него са включени 9 български града – София, Троян, Габрово, Трявна, Чирпан, Сливен, Бургас, Пловдив и Момчилград.

"Вярвам, че Международната колоездачна обиколка ще допринесе за развитието на спортния туризъм и ще бъде в подкрепа на туристически бранш в общината. Убедена съм, че за момчилградчани ще бъде интересно да наблюдават на живо изявите на най-добрите спортисти в колоезденето. Вярвам, че предстоящата надпревара ще мотивира повече хора да използват велосипед, а Момчилград ще се утвърди като традиционен партньор на Международната колоездачна обиколка на България", заяви кметът на общината Илкнур Кязим.

Трасето, по което преминава надпреварата, е с дължина около 800 състезателни километра, които са разпределени в пролог, 2 полуетапа и 4 етапа с общ старт. Официалният старт на състезанието ще бъде даден на 28 август в София пред главния вход на националния стадион „Васил Левски“.

Финалният 5-и етап, който ще се проведе на 1 септември, е пробег от 160 километра по отсечката Чирпан - Момчилград. В зависимост от скоростта, с която карат колоездачите се очаква да пристигнат между 16.30 и 17.00 часа в Момчилград, където ще преминат през най-дългата улица "Гюмюрджинска", заявяват организаторите от Българската федерация по колоездене. Маршрутът Чирпан - Момчилград е един от двата най-дълги в обиколката на България.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.