24rodopi.com/Коментари/Политика

Доган помни и малки, и малко по-големи догановчета в Кърджали. Малки епигончета и неудачни копи-пейсчета в големия му Бастион.

И прости, и образовани, и такива, които са чели 4 вагона книги, и гръмогласни като оперни певци, и мън-мън партийни началници.

И „изтупани“, като за снимки на модно списание, и такива, които крачеха в парламента с прашни чепици, но с бели чорапи.

Чувал е и за депутат, който все обясняваше из Кърджалъка как до 5 сабалян са пили уиски с Шефа, ама на следващите номинации, на които получи Х-че от почетния председател, си призна, че всъщност в Сарая е стъпвал само за коледно-новогодишното слово на Доган.

Големият е информиран в детайли колко много догановчета са ходели да лъжат кметовете, че идват със селям от Шефа и указания кметът да опорочи обществената поръчка, за да може фирма на същия този яланджия да получи обекта.

Доган знае, че в турския етнос има хора, които и на магаре имат осанка на лидер, а артък много са "кухите", които натискат педала на газта на кола за 200 бона.

Създателят на ДПС е срещал мъдри хора и в кирпичен дом, нагледал се е и на паразити, които имат труден сън, и за да потънат в обятията на Морфей, не броят овце, а придобити имоти и пачки.

Какво ли не помни д-р Ахмед Доган!?


И какво от това? Защо го пишем!? Заради вчерашното твърдение на настоящия председател на Областния съвет на ДПС, че нямало да има изненади в подредбата на кандидатската листа на ДПС в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район.

Казва се Ресми Мурад, но вчера се направи на Ахмед Доган.

Листата на ДПС още не е готова. Но според председателя на ОблС тя ще бъде като предишната, което означава като по-предишната, че и още по-предишната.

Дори да е така, дори процедурата за номиниране на кандидати за кандидат-депутати да е била фалшива демокрация или отбиване на номер, Доган никога няма да обиди активистите. Защото автентичния Доган знае, че всеки един воин на партията заслужава уважение.

Освен всичко, много активисти на Движението на терен –  било в България, било в Турция, отнасят укори заради листите – какво търси там „тази“ и „този“. Тези биткаджии за всеки един глас не заслужават… „листата ще е същата“.

С това изказване не мечтаните 55 хиляди, не 50 хиляди, дори 45 000 гласа трудно ще се калкулират по пътя към разпределянето на 5-те кърджалийски мандата.


Иначе не е толкова трудно. Даже е просто.

От последната турска махала, през града и областния център, та чак до Народното събрание едно догановче трябва да чете, препрочита, наизусти догановото:

„Понятието за "Колективното тяло" ползваме само като метафора. Но Колективното тяло има особена система на усещане, възприятия, оценка, очакване… В етнологията има един интересен термин - морфичен резонанс, който отчита именно вътрешната пулсация на общността. Ето аз просто ви усещам, убеден съм - вие също ме усещате, дори без да говорим. Морфичният резонанс означава без да говориш да предаваш телепатична информация на подсъзнателно ниво. Мога да твърдя, че имам отворен портал за тази информация, затова не се е*авам“.


На снимките: Когато лидерът идваше на кърджалийски терен, и новини имаше, и огромен електорален интерес, и настроение за "партийни подвизи", а листата с кандидати за депутати направо "къртеше"

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/8/22 10:21

    Разбирал от хората,значи навремето той каза че ще докара биволи от Индия,което означава че той мисли хората за чобани

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/8/22 09:53

      Nie ne sme cobani napravo sme ovseta,taka ni napraviha za tilkovo godini,no te tryabva da znayat malko ostanaha ot tiya ovseta poslusni,edno tryabva da znayat vsevisniya zabavya no ne i zabravya,tiya gospoda nisto ne napraviha za naroda,ne se nayadoha za tiya godini.

      Изтриване
  2. Анонимен26/8/22 10:22

    Ква демокрация? Кви класирания? Кви листи? Кви 5 леа? Квото се каже от сарая, това става и надолу всичко под строй! Кофтито е, че все по-малко остават будалите играещи на тази свирка!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/8/22 10:27

    Бах тва "колективко тяло"... Всички копарбаши от ръководството са във благородническата част на анатомията на това тяло, а всички се сещаме ние хората в коя част на анатомията на "колективното тяло" сме навряни! Усещал пулсациите... Ще усещаш тепърва пулсациите, като болки от чибан(цирей)..нали знаете къде..

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/8/22 11:35

    Поздравления за перфектния анализ направен от редакцията на Родопи 24×7! Областното ръководство и особено Общинското ръководство на ДПС- Кърджали не са наясно със реалната ситуация сред избирателите на ДПС в Кърджали. Има едно огромно разочарование особено сред младите хора и хората които носеха ценностите и идеите на ДПС. Преди 10'ина години в Община Кърджали гласуваха около 25 хиляди души за ДПС, а сега гласуват около 13 хиляди души. Къде се стопиха половината от тези гласове!? Ако питате ръководството на ДПС-Кърджали, те веднага и без да се замислят ще ви отговорят, че хората ги няма , и че има миграция по посока Западните Европейски страни. Не Господа ръководители на ДПС, не това е ппоблема.Процеса на миграция не е присъщ само за Кърджали, този процес съществува във всички региони на страната. Като пример ще ви дам Област Бургас където ДПС печели З мандата на последните избори, а потенциала на ДПС там е на половината на Област Кърджали. Нима там няма миграционен процес!? В Кърджали проблема е много по дълбинен, но няма кой да направи сериозен анализ.Хора които работеха и милееха за ДПС бяха изместени от кариеристи които имат една единствена цел и тя е лични интереси и забогатяване. Категорично трябва да има промяна в листата на ДПС в Област Кърджали, в противен случай гласовете ще продължават да се стопяват още повече!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/8/22 11:58

    Ce kakiv doğan mogan, listite gi odobryava ekipa na mitko gestapoto, ama vie i nego nepoznavate...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/8/22 12:08

    Мина това време.Имаше партия,имаше актив,който работеше за хората.Сега има позьори ,които мислят само за бизнес,използвайки ДПС.Вижте някои кметове на общини,какво правят.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/8/22 12:33

    Не е задължително всеки да обича Доган.Но истината е една-Доган е най-големия СТРАТЕГ ! Какво ще стане след него?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/8/22 12:37

    В Ардино особено е фабрика за доганчовци всеки идва с поздрав от шефа и бяга с 300 . Само Ресмито се застоя щото успешно се справяше с крепостните селяни .

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/8/22 13:19

    "Г-н Доган,Вьi большой ученой!" Браво на автора!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/8/22 13:27

    Правилно и вярно е това за морфичния резонанс. Но общото колективно тяло претърпя няколко инфаркта и инсулти! И сега се задъхва и едната страна на тялото е парализирана. Едното око винаги плаче! Устата се усмихва леко изкривена и никой не може да каже каква е причината! Болка и мъка разяжда общото тяло!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/8/22 20:57

      Поздравявам Ви за този Коментар!Асоциацията е много точна.

      Изтриване
  11. Анонимен26/8/22 16:41

    Ако Доган иска гласове и казва бройки, да бъде добър да си вдигне за.ника от сараите и да дойде сред избирателите си !Ако иска да гласуваме да ДПС да дойде и той, а не да праща лъскавите си костюмарчета !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/8/22 21:01

    Фира, фираа и лидера и партията дадоха фира. Филма свършва и само шепа тарикати са се вкопчили яко и не пускат колективното тяло, докато го удавят.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/8/22 10:02

    Доган може и да е умен човек, макар и да не е чак толково колкото го боготворят последователите му. Но с какво този човек ще остане в историята? Изобщо партията ДПС с какво е допринесло за повишението на качествово на живот в България или дори само на турското население? Друга партия да беше в момента в община Кърджали нямаше да е толково зле положението. ДПС е абсолютна корпоративна партия, целящ единствено бизнес интереси. Всъщност определени среди, такива които печелят обществените поръчки и пр..може и да са много доволни. Но обикновеният избирател е "възнаграждаван" с тотално безхаберие за техните проблеми и арогантното поведение на до гуша потънали в корупцията управляващи.. Ехх Догане, Догане,как ми се иска да прочетеш тези редове, ама на дали...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/8/22 11:56

    Умен е, не може да се отрече , но от как се крие като лалугер новоизлюпените "депесари" по места правят масови поразии.За някои Бог е високо Цар е далеко ,за нас нито едното нито другото.Спада на подръжката ще продължава.......

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/8/22 19:33

    Няма спор за качествата на Доган.А какво ще кажете за общинския съвет наДПС В Кърджали.С този състав затъваме.Ще загубим доста гласове.Не се чувства ,че има ръководство.Загубихме града.Няма никаква реакция.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/8/22 20:42

    Доган знае всичко, което ще рече или той лично е виновен за достигането на фризинг пойнт на морфичния резонанс в пулсациите на партията или е прекалено наивен и вярва безрезервно на тесния корумпиран кръг, който му докладва само една версия и лансира нефелни кандидати.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен28/8/22 13:57

    На г-нДоган докладва един за областта.Отчитат се само успехи, както на ДПС ,така и на общините.Не се говори за задълженията на община Кърджали,за чистотата улиците,осветлението,обслужването на хората. За това избирателите обръщат гръб на ДПС .

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен28/8/22 13:57

    На г-нДоган докладва един за областта.Отчитат се само успехи, както на ДПС ,така и на общините.Не се говори за задълженията на община Кърджали,за чистотата улиците,осветлението,обслужването на хората. За това избирателите обръщат гръб на ДПС .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.