24rodopi.com/Общество

„Положението с кадрите в здравеопазването е трагично. 10 000 населени места в България нямат аптечни пунктове. Затова са необходими спешни промени”, коментира проф. Георги Михайлов, водач на кандидатската листа на „БСП за България” в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район.

„Има тежки лобистки и огромни финансови интереси. Националната здравно-осигурителна каса в момента има само два механизма за контрол на болничните заведения. На практика това е въртележка на пари. Никъде по света не се плаща за оборот. Това не са ресторанти, бензиностанции, дюкяни. Плаща се за качествена дейност. Това е решението”, подчертава професорът.

Той е категоричен, че има източване на средства от здравеопазването и обясни, че в системата се разпределят 10 млрд. годишно и това е свързано с големи финансови интереси  и лобизъм.

Проф. Георги Михайлов се позова на статистика, според която България е на едно от първите места в Европа по ранна предотвратима смърт. „Това не са хора с онкологични заболявания или с тежки хронични заболявания - това са хора, които могат да бъдат спасени. Хора с инфаркти, с инсулти загиват на 30-40 години заради състоянието на здравната ни инфраструктура”, посочи той.

Проф. Михайлов посочи и друга негативна статистика - в 5 града се намират 80% от болниците в страната. „Това е такова безобразие и това показва какво се случва с парите на българския данъкоплатец - те просто потъват”, казва известният медик.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/9/22 10:09

    И ти като станеш депутат, всичко ще се промени и ще живеят 100 години !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/9/22 10:09

    И ти като станеш депутат, всичко ще се промени и ще живеят 100 години !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/9/22 10:32

    Много се краде в бегето.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/9/22 13:00

    Избирателите те чакат на терен, на живо, очи в очи! Тук е Кърджали, българи, турци, цигани, помаци, арменци лявомислещи ще гласуваме за водача и листата, когато се убедим, че сте различен от предишните двама водачи, които не ни обединяваха, разделяха ни. Очакваме от Вас ЕДИНЕНИЕТО в името на БЪЛГАРИЯ и БСП!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/9/22 13:28

    Защото в БГ , няма пациенти
    Има само клиенти по здравните ни заведения !!!
    Защо болните отиват в Турция да се лекуват , запитвали ли сте си този въпрос?
    Ерджан ..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/9/22 16:23

    Последните водачи кампаниите на които бяха скучни и отблъскващи,дори на моменти токсични,посоката беше на националистическия терен. БСП е партия на всички хора на труда, патриотична, не националистическа партия. Вярваме, че тази кампания ще бъде позитивна и обединяваща в оставащите от 19.09. дни,начело водач проф. д-р Г. Михайлов. Успех, вярваме Ви!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.