24rodopi.com/Кърджали/Образование

65 са незаетите места в яслени и градински групи на 5 детски градини за настоящата учебна 2022/2023г. в община Кърджали.

Незаетите места не са нещо необичайно, защото повечето родители имат предпочитания за градината, която да посещава детето им и кандидатстват за прием в централните детски градини, твърди Ширин Сюлейман – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Общинска администрация, цитирана от БТА.

Тя допълва, че идеята на обявяване на свободните места след приема е родители, чиито деца не са били приети в градината, в която са кандидатствали, да научат къде има незаети места.

Ширин Сюлейман откроява и тенденция на завръщане на цели семейства в Кърджали. Тя посочи, че те имат възможност да се информират и да подадат документи в детските заведения със свободни места. „Защото приемът е целогодишен, ако има свободни места“, обясни още директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в общинска администрация.

Обявените незаети места са в 5 детски заведения по кварталите на града: „Детелина“, „Ян Бибиян“, „Здравец“, „Орфей“ и „Дъга“. Общо 9 са местата в яслени групи и 56 от първа до четвърта възрастова група. Пълният списък на детските заведения и броят на местата са публикувани на интернет страницата на общинска администрация.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/9/22 17:50

    ОТКЪДЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ???!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/9/22 08:17

      От Момчилград в Чайка толкова се завърнаха че половината местни деца не влезнаха

      Изтриване
  2. Анонимен15/9/22 19:05

    Тая е паднала от космоса. Че кой ти се връща.след 10 години някои градини ке бъдат закрити,както в момента се закриват училища по селата.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/9/22 19:55

    Tova sa predimno semeistva doshli ot seloto v grada da jiveqt, a ne sa ot onezi, koito se vrashtat ot chujbina, zashtoto takiva nqma! Kakva e statistikata na napushkashti gradinite deca, koito otivat da jiveqt v chujbina? I posledno zashto za tezi gradini medicinskiqt personal ne se podbira s konkurs? Az i sichki si imame otgovori na tezi vaprosi.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/9/22 21:01

    i ot kide se vra6tat tiq semeistva az o6te ne sim sre6tnal vra6ta6ti ,,,da zaminava6ti ima mnogo i za tova ima nesta v gradinite

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/9/22 08:45

      Имам много познати ,които се връщат от чужбина с по 2 ,3 деца...

      Изтриване
  5. Анонимен16/9/22 03:59

    65 дошли а 650 на година заминават. Всеки може да провери в национален статистически институт.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/9/22 08:00

    По централните детски само връзкарите,а и по втория начин,знам го от опит!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/9/22 09:10

    Проспала е момента, че цели семейства отдавна се завърнаха в чужбина, и децата им вече учат и ходят на градина там.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/9/22 09:52

    Защо пишете на латиница, нима не можете на български?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/9/22 12:38

      За тях бг езика е нещо като “Енигма”

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.