24rodopi.com/Регион

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети в събота Перперикон, където ще се запознае с новите открития в археологическия комплекс. Визитата ѝ е по покана на Регионален исторически музей – Кърджали и екипа на археолога Николай Овчаров, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Илияна Йотова ще се срещне и с кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Припомняме, че Овчаров ръководи от години разкопките на открития от Иван Балкански скален град. Той получаваше огромни пари от държавата при управлението на Бойко Борисов, а преди това разчиташе на президента Георги Първанов. По времето на кабинета „Петков“ от културното министерство изразиха съмнения относно прозрачността при усвояването на средствата.

Овчаров бе и от най-активните противници на Румен Радев, дори стана зам.-председател на Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков.Вероятно господин Радев е талантлив генерал. Но неговата политика от последните 5 години много прилича на прочутия трактат "Изкуството на войната", твърди археологът Овчаров. Месеци по-късно той се надява, след посещението на вицепремиера на Перперикон, министерството на културата да промени позицията си относно усвояването на средства за разкопки на тракийския град.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/9/22 16:07

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/9/22 16:08

    Ще потекат към това менте Овчаров наш Ниязи дялкаше камъните това лято, чакайте велики открития

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/9/22 16:21

    Г-жо Йотова, уважаема вицепрезидент, най-голямото откритие на Овчар агата е средновековния воин Ниази. Живее в Измир и това лято си дойде на гости и си направи селфи пред надписа, който издялкан пред 1983 година.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/9/22 16:50

    Значи ли това, че президентът Р. Радев разширява своя кръг от номенклатура, олигарси и мафия и съвместна работа с тези на Боко? Н. Овчаров е огледален образ на прехода как се крадат обществени/държавни/пари! Йотова идва да го легитимира, узакони и протегне ръка президетството на ГЕРБ и Б. Борисов!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/9/22 17:30

    От огромна полза за българската ни държава ще бъде грижата на Ил. Йотова за националните ни малцинства в Албания/българите една шепа признати по Конституция НАЦИОНАЛНО МАЛЦИНСТВО там/РСев. Македония, Западните Балкани и др.държави, крайно време е да се пренесе в нашата Родина БЪЛГАРИЯ спрямо етническите турци, помаци, цигани др. Не други а те бъдейки български граждани пазят родната българска земя, и те наравно с другите свои съграждани етнически българи създават националния брутен продукт, плащат данъци в РБ. Да отиде в турските села Ш. поле, Бойно, Г. прахово, в Припек, Падина, Дардере, Добромирци, кв. Боровец да им види хала и тогава....... Йотова, не обединяваш българските граждани, добре ще е да коригирате с президента приобщаването и интеграцията на фактическите малцинства.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/9/22 18:13

    Уважаема Йотова, как да Ви вярваме в президентството? Къде са българските граждани с турски имена в президентството,4 служ. правителства - министри, зам. министри, шеф. на агенции, областни управители, зам. областни управители, директори РДВР, ДАНС, ЖАНДАРМЕРИЯ и др. НИТО ЕДИН! Нашата РОДИНА Е БЪЛГАРИЯ! НИЕ Я ОБИЧАМЕ!ИСКАМЕ ДА ОБИЧАМЕ И ДЪРЖАВАТА НИ БЪЛГАРИЯ! А ВИЕ?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/9/22 19:00

    До 16:50 на Мунчо конците се дърпат от мутрата и галошчетата.Погледни глупавите назначения като чобан свет

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/9/22 20:10

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/9/22 20:12

    18,13 kirmizi nazmi prodajnik

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/9/22 21:35

    17.30.Госпожо вицепрезидент, когато Албания призна за НАЦИОНАЛНО МАЛЦИНСТВО малкото етнически българи там, малко остана да обявите национален празник. А за малцинствата в България няма дума. Около милион български граждани етнически турци има в нашата родина БЪЛГАРИЯ, как ни дума не казахте за тях вече втори мандат.Когато говорите за българите в чужбина, нито дума за българските граждани с двойно гражданство в РТурция/около 400,000/. Що е то?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/9/22 08:43

    20.12 Istinata vinagi boli! Pri sosa imase etiketi - religiozen fanatizim, bitov konservatizim, predatel, izmenik, spioninin,.... Vilka kozinata si meni, nrava ne!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/9/22 10:01

    Ало, остатък от миналото 20.12, бай Назми беше казал, че не е лесно да си турчин в своята родина България, още по трудно е да си турчин в друга българска партия извън ДПС

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен3/9/22 10:24

    Хей 20.12 по всичко личи ръжда тенекия, старо ченге, калинка. Не посягай! Мина ти времето! Дърво, което дава плод, само по него се хвърлят камъни. Другаря кърмъзъ Назми си е доказан патент! ASKOLSUN!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/9/22 11:23

    Очевадно! Личи, че емблемата БСП Назми ага не се подчинява на партийни щампи и началник. Както винаги, има собствено мнение и позиции. Поздравления

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.