24rodopi.com/Коментари/Политика

1968-ма година. Александър Дубчек става първи секретар на Комунистическата партия на Чехословакия. Реформистът не се харесва на останалите. Народна република България първа настоява за военна интервенция. И това се случва. Пражката пролет се разбива в стоманата на танковете. Жаждата за свобода е удушена в зародиш…

54 години по-късно Чехия отново е първа. И това няма как да стигне до България.

Над 70 000 души протестираха в центъра на Прага, обвинявайки чешкото правителство, че отделя повече внимание на Украйна, опустошена от войната, отколкото на собствените си граждани, предадоха световните агенции. Протестът в столицата на Чехия, която е ротационен председател на Европейския съюз беше срещу нарастващата инфлация, породена от скока в цените на горивата, срещу ваксинацията за коронавируса, но също и срещу имигрантите, отбелязва Франс прес. "Най-доброто е за украинците, а за нас само по два пуловера", пишеше на един от плакатите, носени от протестиращите. Този текст намекваше, че чехите няма да могат да платят сметките си за парното през зимата.

Цените на природния газ нараснаха в цяла Европа след намаляване на доставките от Русия, което доведе до скок в цените на тока.

 

Европа се отърсва по трудния начин от американската вакханалия и васалитет, отбелязват международните анализатори. Доларът мина еврото, ЕС е просто една пионка на САЩ и силите зад гърба на глобалиста Байдън. Съюзът губи сили в битката на янките срещу руснаците.

 

А у нас? У нас има избори, лъжи и манипулации вървят на килограм. Всеки ден и всеки час.

Добре би било за кандидатите за депутати и техните началници – видими и невидими, да си отворят очите. И, действайки и говорейки предизборно, да мислят предизимно!

Преди студените радиатори за разгалените софиянци, преди глада за страшно много българи, и чак накрая за Зеленски и Зеленска, и Путин, разбира се. А деклариращите, че няма да се къпят, освен за хонорарния лист на фондацията, са без значение за България днес и България утре.

Такива коалиции ви чакат при минусови температури, че свят ще ви се завие. Чехите вече ви показаха пътя. Мислете!



 

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/9/22 18:07

    Pravi sa horata ne sa stado kato nashite

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/9/22 18:41

    Европейците се хванаха в капана на еврейско-янки господарите! Сега ще ге хранят украинците и американците със знаете какво...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/9/22 21:45

    Путин е агент на ЦРУ и целта му бе да консолидира и укрепи НАТО и ЕС. Е успя. Държави който бяха твърдо неутрални като Швеция и Норвегия вече са в НАТО.
    А за Зеленски, няма какво да коментираме. Един актьор начело на една закапала държава като Украйна направи русия за смях.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/9/22 09:45

      Ти на какви хапчета си,бе,аркадаш?Вземи намали дозата,че нещо тотално си се отнесъл.

      Изтриване
  4. Анонимен4/9/22 23:48

    Софиянците винаги си мислят, че представляват цялата страна. Вместо да правят стачки, за толкова години да бяха си оправили топлофикация, че пак ние ще им плащаме сметки. Къде бяха тогава... Сега стачкуват против руския газ, а зимата ще стачкуват заради големите сметки. Иди, че ги разбери...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/9/22 11:30

      За какво за я оправят Топлофикация. Цяла България плащаме сметките на "софиянците", така както плащаме и тока и водата на мургавите ни "братя и сестри".

      Изтриване
  5. Анонимен5/9/22 09:42

    ЗЕБЕНСКИ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЕДИН АРТИСТ МОШЕНИК.КОЙТО ПРИЛАПА ОГРОМНИ СУМИ ЗА СМЕТКА НА ГЪРБА НА ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ И НАЙ ВЕЧЕ САЩ И ЕС.А НИЕ БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ДА ХРАНТУТИМ ТОЗИ МИЛИАРДЕР ВЕЧЕ ЗЕЛЕНСКИ НИ ИДВА В ПОВЕЧЕ И В ПОВЕЧЕ.СТИГА СТИГА ДА СЕ ОПРАВЯТ САМИ С ПУТИН МЕДАЛА ВИНАГИ ИМА ДВЕ СТРАНИ И СТИГА ДА СТЕ ПРЕДСТАВЯЛИ САМО ЕДНАТА

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.