24rodopi.com/Темата+

Заболяване на главния архитект на Кърджали Делин Запартов отложи делото за неговото задържане. Съдът в Кърджали ще гледа през октомври жалбата му срещу 24-часовото задържане.

Припомняме, че главният архитект влезе в Областната дирекция на полицията около 13.30 часа на 19 август, съпроводен от двама служители на реда, и бе освободен на следващия ден по обяд.

Както първи 24rodopi.com писа, главният архитект на Кърджали се оказа ключова фигура в корупционен скандал около издаването на строителни разрешения. Запартов остана за едно денонощие в полицията, след като преди това за 24 часа бе задържан Златко Петков – Шела, който поискал 50 000 евро от строителния предприемач Баяр Мехмедали, за да може да стартира изграждането на строителна кооперация в района на „Горубсо“.

Икономическа полиция е иззела досиета на строителни проекти от кабинета на главния архитект на Кърджали. Операцията е проведена в Общинска администрация в петък, а общинари разкриха, че над 30 са изнесените папки.

Запартов е в болничен отпуск до 27 септември. В следващите дни ще стане ясно дали той се самоотлъчил от работа от 22 до 24 август. Дисциплинарна комисия трябва да се произнесе дали главният архитект трябва да бъде отстранен от работа или има уважителни причини за отсъствието си между задържането му и излизането в болничен отпуск. В момента временен главен архитект е Танер Моллаахмед.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/9/22 09:59

    Цял месец не са проверили дали се е самоотлъчил, сега им трябва още един месец протакане.
    Гениално ама по феодалски.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/9/22 10:03

    Чадъри от всички инстанции. Пазим си статуквото, сакън да не станем нормална държава. Хубаво си ни е в кочинката с рушветите и обръчите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/9/22 10:57

    Всяко чудо за един ден това е системата взимаш и бягаш няма защо да работиш като луд

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/9/22 14:02

    Е нали е болен. Сега даже очаквам корумпираният ТЕЛК даже да го пенсионират

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/9/22 20:55

    Сега ще има да му плащат обезщетения

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/9/22 22:13

    Ne se pritesniavai te xora gledai te si vasta zaplata na drugia ne stoto

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/9/22 22:16

    Koikoto proverki da pravite pavete xubavi proverki no parata si e Para krai na Vsi4ko.......

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/9/22 09:29

    Корупцията в ТЕЛК е най голяма

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.