24rodopi.com/Кърджали

Съветниците от ПП ГЕРБ внесоха в Общинския съвет (ОбС) на Кърджали предложения за промяна в Наредбата, регламентираща функционирането на т.нар. Синя зона. Те са формулирани на базата на становищата и възраженията на гражданите, направени по време на публичната обществена дискусия, инициирана от групата на ГЕРБ на 7 септември.

Присъстващите на дискусията се обявиха срещу разширяването на „Синята зона“ и присъединяването на най-натоварените централни булеварди и задблоковите пространства, уточняват в съобщение до медиите от ГЕРБ.

Постъпило е предложение за въвеждане на преференциална абонаментна такса за работещите в обхвата на платеното паркиране и промяна на часовете, в които действа „Синята зона“.

„Като най-сериозни недостатъци на движението в Кърджали бяха посочени липсата на буферни паркинги, лошата пътна инфраструктура и нередовният градски транспорт. Пакетът предложения на съветниците от ГЕРБ е в услуга на населението и цели облекчаване на трафика“, отбелязват от партията.

Поправките в Наредбата са входирани в разпоредителния орган заедно с протокола от обществената дискусия, за да бъдат обсъдени и гласувани на сесия. 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/9/22 07:25

    Синя зона се прави по централните улици, а не по улички, междублокови пространства и разни сокаци. Слезте малко на земята, а не в облаците. Много ви хареса от нищото пари да печелите. Града прилича на лунен пейзаж, целият е в дупки, една улица няма където да е нормална. Кръпки, дупки, разпилян натрошен камък, хвърчи по колите, по хората и какво ли още не. Стига с тази безгранична алчност. Не се наядахте.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/9/22 18:26

      И аз това им обяснявам,ама ще падат още табели. Простотия до шия.

      Изтриване
    2. Анонимен20/9/22 01:09

      Нека да се уединим на 03.10.22г. И да натиснем копчето " Не подкрепям никого" да ги видим тогава

      Изтриване
  2. Анонимен19/9/22 07:39

    Хахаха, какво стоп бе, то останаха Възрожденци и Гледка дето не са обхваната... толкова да сте алчни...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/9/22 07:47

    Не стоп ,а премахване на зоната за обиране на населението В тази така наречена синя зона няма едно нормално направено нещо всичко е на половина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/9/22 01:10

      Нелегална е тази синя зона
      Един учен не се зае за една жалба до прокуратурата блейте още

      Изтриване
  4. Анонимен19/9/22 07:54

    Добри предложения от ..................

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/9/22 11:07

    Синята зона трябва да се премахне,пречи на живущите и на бизнеса и на пенсионерите.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/9/22 14:00

    не в Обс , а в съдъ трябва да се внесе синята зона .. тя се прави в големи градове за да се намали замърсяването , а Кърджали не е голям град . прави се в центъра , не в целия град ..тука е за печелене на пари ..

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/9/22 14:10

    Искаме синя зона и на пътя за Калинка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/9/22 20:25

      И в Калинка искаме и чух един и в Чилик искат, за това ще гласуваме за партията майка!

      Изтриване
  8. Анонимен19/9/22 14:52

    Стоп и пълна отмяна на издаване на безплатни служебни пропуски за плеядата от общинари и техните близки и многобройни приятели. Равни права за всички. Ние ви плащаме заплатите,
    но казваме не на постфеодалните привилегии.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/9/22 14:55

    Има и добра страна на синята зона. Централната градска е пълна с хотели и заведения, банки и прочие. Всички гости и работещите идват оставят си колите и не ги интересува живущите къде ще паркират. Излезнеш с колата за половин час, после намираш место за паркиране към 22 или 23 часа. Да не говорим за такива, което идват на хотел. Мятат колата в междублоковото пространство и не ги интересува. Тази пролет един 34 заряза колата за три месеца и дим да го няма. Време е да се помисли и за наказателен паркинг и раптриращ автомобил. Както е в почти всички областни градове. Паркираш - плащаш.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/9/22 15:18

    Bravo gerb mahayte sinqta zona

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/9/22 16:14

    А от къде пари?От пазара на производителите с касови апарати ли?Дългове брат трябва да се връщат.Смето почистващата фирма?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/9/22 20:45

    Аз съм за синята зона, откакто работи винаги има парко места пред вкъщи.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/9/22 21:12

    Синята зота е ок, на който не му изнася са паркира извън централна градска част. Аман от селяни, идват паркират и ги няма с дни!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен20/9/22 20:54

    Не може наредбата да отменя зокона задвижение по пътищата. Защо не мислят за зимата. Предпоставки за птп.бул. българия, сан
    Снефано.кКато свършиха общинските имоти продадени на безценица
    Работата е за съд. Пълна некадърност на Общината.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.