24rodopi.com/Общество/Регион/Икономика

Започва с 15 служители, вече са 160, влиза в Гинес, става любима марка… Историята на една легенда, която не спира. 

С първа копка бе даден стартът на строителството на разширението на Фабрика за майонеза „Краси” в Пловдив.

Бизнесменът Димитър Консулов основава емблематичното за града предприятие през 1994 г. и то започва да работи с 15 работници и служители. Днес във фирмата се трудят над 160 души. Вече повече от 28 години Фабрика за майонеза „Краси” е лидер на пазара на майонеза у нас като продукцията й се изнася в Испания, Великобритания, Гърция, Кипър, Германия и САЩ.

Майонеза „Краси” е „Любима марка” на българския потребител, неколкократно е номинирана и печели „Компания на годината”, има отличия от Международни и

български изложения, носител е на Рекорд на Гинес и е призната за изключителна и доминираща търговска марка от глобалната организация Супербрандс.

Предстои в следващите месеци предприятието да бъде разширено с нова производствена, складова и административна част с общо 5169 кв.м разгърната застроена площ, като очакваната инвестиция е за 6 млн. лв. собствени средства.

Предвидено е строителството и монтажа на машините и съоръженията да завърши до края на 2023 година. Строителите са български фирми, по-голямата част от оборудването, в това число поточните линии, са произведени от екип от специалисти на компанията. Допълнителното оборудване от специална неръждаема стомана и електрониката са произведени от водещи пловдивски компании.

Новата база ще е разположена в съседен имот на сега действащата Фабрика в центъра на Пловдив и когато заработи ще допринесе за подобряване условията за работа на персонала, за производство и съхранение на продукцията.

Собственикът на Фабрика за майонеза „Краси” Димитър Консулов подчерта, че не е лесно да инвестираш по време на криза, но това е показател, по който може да се прецени тежестта на една компания. Няколко кризи вече са зад гърба му, надява се да успее и тази да изпрати без сериозни последици.

Стартът на строителството беше даден по традиция на строителната площадка след направен водосвет от отец Георги, последван от счупена бутилка шампанско в кофата на багера.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/10/22 14:16

    Едно време България се гордееше с производството на космически храни които ги използваха космонавтите в международните космически станции и беше световно известна. Днес България се гордее с производството на майонеза. Времена.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.