24rodopi.com/Общество/Регион/Икономика
Започва с 15 служители, вече са 160, влиза в Гинес, става любима марка… Историята на една легенда, която не спира.
С първа копка бе даден стартът на строителството на разширението на Фабрика за майонеза „Краси” в Пловдив.
Бизнесменът Димитър Консулов основава емблематичното за
града предприятие през 1994 г. и то започва да работи с 15 работници и
служители. Днес във фирмата се трудят над 160 души. Вече повече от 28 години
Фабрика за майонеза „Краси” е лидер на пазара на майонеза у нас като
продукцията й се изнася в Испания, Великобритания, Гърция, Кипър, Германия и САЩ.
Майонеза „Краси” е „Любима марка” на българския потребител,
неколкократно е номинирана и печели „Компания на годината”, има отличия от
Международни и
български изложения, носител е на Рекорд на Гинес и е
призната за изключителна и доминираща търговска марка от глобалната организация
Супербрандс.
Предстои в следващите месеци предприятието да бъде разширено
с нова производствена, складова и административна част с общо 5169 кв.м разгърната
застроена площ, като очакваната инвестиция е за 6 млн. лв. собствени средства.
Предвидено е строителството и монтажа на машините и
съоръженията да завърши до края на 2023 година. Строителите са български фирми,
по-голямата част от оборудването, в това число поточните линии, са произведени от
екип от специалисти на компанията. Допълнителното оборудване от специална
неръждаема стомана и електрониката са произведени от водещи пловдивски
компании.
Новата база ще е разположена в съседен имот на сега
действащата Фабрика в центъра на Пловдив и когато заработи ще допринесе за
подобряване условията за работа на персонала, за производство и съхранение на продукцията.
Собственикът на Фабрика за майонеза „Краси” Димитър Консулов
подчерта, че не е лесно да инвестираш по време на криза, но това е показател,
по който може да се прецени тежестта на една компания. Няколко кризи вече са
зад гърба му, надява се да успее и тази да изпрати без сериозни последици.
Стартът на строителството беше даден по традиция на
строителната площадка след направен водосвет от отец Георги, последван от
счупена бутилка шампанско в кофата на багера.
Едно време България се гордееше с производството на космически храни които ги използваха космонавтите в международните космически станции и беше световно известна. Днес България се гордее с производството на майонеза. Времена.
ОтговорИзтриване