24rodopi.com/Общество

Днес Димчо щеше да навърши 57 години.

Времето минава, остават спомените и чувството, че някой ни пази от всичко и от всеки, но и мисълта какъв щеше да е животът, ако той беше при нас - различен, по-светъл и по-справедлив. Знам какво щеше да мисли и какво щеше да направи сега…смело и с достойнство. Така живееше и така ни учеше, и ние така продължаваме.

Да ти е светло на душата, тате!

Петя Михалевска, Фейсбук

 

„За него нямаше почивка. Когато беше в парламента, всеки петък вечер се връщаше в Кърджали... Обикаляше областта, не остана по-голямо село и махала, в които да не е бил, да не е разговарял с хората за проблемите и надеждите им.

… Ходя из Кърджали и сякаш ето, всеки момент той ще се покаже зад ъгъла. Виждам паметника на Апостола пред общината - Димчо беше един от двигателите днес да го има. Димчо се смее и край паметника на първата целувка в парк "Горубсо" - също направен с неговия труд и средства. Усмивката на Димчо грее и във "Водното огледало". Там, където се отразява и любимият му град. Стъпките му сякаш се чуват по десетките километри асфалтирани, благодарение на него, улици, новата водопроводна мрежа в Кърджали. Той даде шанс градът ни да оцелее и да има бъдеще, като спечели може би най-важната битка - отварянето на прохода Маказа“

Назми Мюмюн

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/10/22 17:14

    Димчо направи за града много, защото беше истински Кърджалиец.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/10/22 01:04

    Беше работохолик, истински българин патриот и интернационалист. Като трактор С 100 с гребло отваряше пътища в душите на хората. Помагаше.Не делеше хората по етнически и верски принцип.Като осъзната необходимост се включи в създаването на "турско направление" в БСП. Не беше против майчиния турски език в задължителната учебна програма. Държеше за комшулука. Искаше добри отношения с партията на Мустафа Кемал паша Ататюрк СНР, с ПАСОК и СИРИЗА. Обичаше силно Кърджали и кърджалийците. Незнам Майка България кога ще роди такъв всеотдаен държавник като него обединител и човек на разумните компромиси.Липсва ни, липсва на БСП и България!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/10/22 08:21

    Под неговото пряко ръководство БСП постигаше на парламентарни избори 18 000, на местни избори 13 000 гласове с 12 общ. съветници, а след него гласовете паднаха рязко и сега са 2000 и нещо.Човека, Димчо, беше оправен. Знаеше кога, къде, с кой как да се постигне. Обръщаше много внимание и на селата и на кадрите от турски произход.След него всичко е загърбено, отворено за Вел. Енчев и неговия......!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/10/22 10:47

    Покойния Михалевски беше до рамото на бай Назми основоположника на работата на БСП с нашите изселници в РТурция извън ДПС. След 25 г, сега се юрнаха в Турция др. български партии. И двамата прозорливи.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/10/22 20:25

    Назми (кърмъзъ) е символ на БСП да е жив и здрав.....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/10/22 20:26

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.