24rodopi.com/Кърджали

Кои пари са повече при покупката на най-скъпите жилища в Кърджали – гурбетчийските или спестените, които хората искат да спасят от инфлацията?

Този въпрос зададохме на брокери и инвеститори в града край Арда.

Седем от десет купувачи на жилища в Кърджали са гурбетчии, сочат наблюденията на брокери на недвижими имоти и строителни предприемачи, които директно контактуват с клиентите.

„Съотношението е 70 към 30 в полза на плащанията с пари, изкарани на Запад, отколкото спестени у дома или банкови кредити. Всъщност, последните са рядкост“, споделя инвеститор.

Около 800 евро се търгува квадратният метър в централната част на областния град. До 550 евро стига квадратният метър в най-големия и вече презастроен квартал „Възрожденци“.

Пътят към строителния бум: От баирите на Запад, после – евро по „полянката“ в града - четете тук

На снимката и видеото: Кърджали в утрото на 30 октомври

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/10/22 11:26

    На панелките къв беше срока на годност?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/10/22 16:37

    Ти панелките ще търсиш новото строителство толкова ли е качествено след 5 години започва да се разпада като тебе амсалаци кат има още много ще работите като роби в чужбина хахах

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/10/22 17:21

    След 20 години всички ще е на безценица .Купувайте на запад парко места вместо жилища в Бг.Демографскста криза е унищожителна,и никой не мисли да я спира!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/10/22 18:11

    Масово в Кърджали се строи нови комплекси и всичко се купува от хора от Турция. Не знам до къде ще му излезе края. Отглеждат Кърджали за територия да се присъедини към Турция. В София не го виждат, нехаят дори.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/10/22 20:35

    Сега нека да се уточни ,защо се строи ,защо се унищожат зелените площи (кой е виновен).А това кой живее ,турчин или българин вече няма значение ,защо понеже заселението на България остана по малко от 7милиона ,а от тях половината са или Турци или цигани ,а тези дето се рекат Българи са също мелеси или помади или с руснаци и т н .,затова кой живее не е важно съграждани а защо нашия кмет унищожава зелените площи ,зата се строят сгради ,да се плати повече данъци в общинския бюджет ,от скоро вече имаме и синя зона ,честито Така ,че Един вътрешен бунт или да излезе някой като Жан Клод да ги унищожи ,мерси че четохте до край. .яко беше нали

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/10/22 16:14

    До 20.35 Ако българите са помади / каквото и да значи това/ какви тогава са турците и циганите. Едните явно са родени в Индия, а другите къде. Всички тук са челеклемета, особено тези които не знаят къде са родени дедите им и бъркат вярата с националността.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.