24rodopi.com/Общество

Данъчна ставка от 9% ДДС за заведенията, Закон за здравето, Закон за защита от шума в околната среда.

Това са част от законодателните инициативи, по които работи Българската асоциация на заведенията. От БАЗ канят предприемачи от бранша на работна среща в Бизнесинкубатора в Кърджали на 2 ноември от 13 часа, когато те ще бъдат представени. Ще бъдат разисквани и европейски проекти, по които дружествата от ресторантьорския сектор ще могат да участват.

На снимката: Протестите на бранша в Кърджали по време на периода "Отваряйте-затваряйте"

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/10/22 12:41

    За ресторанти и хотели най големи ДДС и такси за всичко и без това надценката е 1000%

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/10/22 13:02

    Kade se sabirat sreahtu kogo skoro shte zatvaryat vsichkite

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/10/22 13:03

    Tryabva da sa blagodarni che ne sa zatvorili do sega

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/10/22 14:34

    И КАКВО НАЛИ ОСВОБОДИХА ХЛЯБА И БРАШНОТО ОТ ДДС ,КАКВО СЕ ПОЛУЧИ,НАМАЛИХА ГРАМАЖА И ФУКАРАТА ПАК ГО ОТНЕСЕ.ДОКАТО НЕ СЕ ПРИЕМИ ЗАКОН ЗА СПЕКУЛАТА ЦЕНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ТАКИВА КАКВИТО ГИ ОПРЕДЕЛЯТ ТЪРГОВЦИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/10/22 15:06

    30 години не плащат никакви данъци всичко продават на космически цени колко струва едно кафе фсеки много добре знае а да не приказваме за касови бележки. И са тръгнали да протестират 5 келеша

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/10/22 19:53

    Kade e jandarmeriata da gi pribira

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/10/22 22:59

    Ресторантьорите и собственици на заведения печелят огромни суми. Надценката е в пъти повече от стойността на продукта. Нямат никакво основание да протестират

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/10/22 02:10

    Час по-скоро трябва да въведат наредба Н-18. Цените на ресторанти, заведения и хотели да имат таван. Например 4 лв за овчарска салата, която е поне 400 грама. Трябва да се задължат да плащат достойни заплати на персонала. Който иска да фалира, без това ако не може да изпълни тези условия да фалира. Сугерен съм, че никой няма да фалира пак. Намелете си печалбата и всичко е ок. Една средна работна заплата като печалба на малкия бизнес е приемливо според условиатя в България. Колко беше средната работна заплата в Кърджали? 1200 лв ли? Това значи трябва да е максималната печалба!!! !!!! !!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/10/22 08:18

    Безпардонни ачове са тия, нищо друго! Хал хабер си нямат от тънкостта на изкуството да привлечеш клиентите! После се чудят що са им празни кръчмите и всички бягат в Турция и Гърция. Ай с..тир и ще ми реват да им дава държавата! От кой пак? От данъците на гарибаните... На всеки му се иска да е бизнесмен, ама не на всеки се отдава!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.