24rodopi.com/Общество

Дейвид Рей, Президент и Главен изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ и проф. д-р инж. Илия Гърков, Старши вицепрезидент „Оперативни дейности в Европа“ съобщиха за организационни промени в дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград.

Цветомир Велков, Оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД е повишен на позиция Генерален мениджър, Челопеч, а Любомир Хайнов, Оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, на позиция Генерален мениджър, Ада тепе. В новите си роли те ще управляват дейностите на дружествата съответно в Челопеч и Крумовград. Тези повишения са резултат от техния значителен принос и силно представяне. Двамата ще помогнат за постигането на необходимия организационен дизайн, лидерство и талант в подкрепа на стратегията на „Дънди Прешъс Металс“.

Инж. Цветомир Велков се присъединява към екипа на компанията през 2001 г. като инженер „Геомеханика“, малко след като е бил стажант по време на неговото следване в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“. Кариерното му развитие може да се опише като динамично и променящо се. След 2005 г. заема различни длъжности от Старши инженер „Геомеханика“ до Главен инженер „Руник“ през 2011 г. Година по-късно е повишен в Главен инженер „Технически служби“, а от 2015 г. е директор „Производство“. От 2016 г. до октомври 2022 г. работи като Оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“.

През 2005 г. Цветомир Велков е отличен с наградата „Млад специалист с най-добри постижения в минната индустрия“, връчена от авторитетното минно списание „Майнинг Джърнал“ в Лондон. Той е автор на поредица публикации в сферата на геомеханиката и добива на полезни изкопаеми, публикувани в различни специализирани издания по минно дело. От 2013 г. е член е на ISRM (International Society for Rock Mechanics).

Благодарение на дългогодишния опит, който г-н Велков притежава, високия му професионализъм и знания, той ще внесе значителен технически и оперативен опит в новата си лидерска позиция. Под негово ръководство СМАРТ центърът успешно премина от пилотен проект към пълна оперативна дейност. Той ръководи и редица проекти за оптимизация, включително този за преминаване към смени 5x5, с което се цели постигане на значителна оптимизация на разходите за Челопеч.

Инж. Любомир Хайнов започва своя професионален път като механо-шлосер в Обогатителната фабрика в Челопеч през 1995 г. Две години по-късно става началник-смяна, като постепенно поема все по-големи отговорности. С опита и знанията, които има, през 2011 г. поема ролята на Директор „Обогатителна фабрика“. От 2013 до 2016 г. работи като Директор „Поддръжка“ в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, като през 2016 г. поема отговорната роля на Оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД.

Г-н Хайнов има натрупан опит повече от 25 години в компанията. През годините е имал възможността няколко пъти да започва различни проекти, които е довеждал до успешен край. Като лидер на първото голямо разширение и модернизиране на обогатителната фабрика в Челопеч, Любомир Хайнов развива способностите си, което му помага успешно да планира и управлява още по-големи и сложни проекти. Прехвърлянето му на работа от рудник „Челопеч” към рудник „Ада тепе” е поредното му успешно справяне с ново предизвикателство. Паралелно със строителните работи осъществява и План за оперативна готовност. Също така, той е ключовият участник в развитието на модерното Интегрирано съоръжение за минни отпадъци (ИССМО) на Ада тепе, което е първото по рода си, изградено в Европа.

Израстването му от редови служител във фабриката, през ръководител от средно управленско ниво, и накрая до директор, отговарящ за дългосрочното планиране, го развива както в личностен, така и в професионален план.

На снимката: Любомир Хайнов

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/10/22 16:44

    Заплатата му сигурно е над 80000 лв а дали ги заслужават?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/10/22 18:52

    Вербувани са тия генерали.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.