Материалите се рециклират на място

24rodopi.com/Общество

Останките от бившите сгради на „Тютюнева“ в Кърджали ще могат да се ползват в ремонт, рехабилитация и изграждане на пътна инфраструктура. За целта отломките се рециклират на място със специализирана техника. Арматурата се отделя, а останалото се натрошава на място, след което се извозва с камиони. „Трошачката“ е с работен капацитет от 100 тона на час. Нищо от сградите пък няма да се изхвърля, а напротив, ще се използва отново в строителството, съобщиха за 24rodopi.com инвеститорите, които стартираха дейности по разрушаване на сградите преди месеци.

Както вече писахме, на мястото на „призрачните“ и опасни сгради предстои да се издигне мегакомплекс. В проекта са заложени 30 000 квадрата разгърната застроена площ. Върху терена от 9 декара ще бъдат издигнати няколко секции, до 9 етажа. Комплексът ще разполага с жилища, търговски помещения, заведения, ресторанти, градини, както и секция за обособяване на медицинска клиника, чиято площ ще бъде до 9 хиляди квадратни метра. Два от подземните етажи ще са обособени за паркинг зони.

Инвеститорите вече показаха възможностите си с изграждането на  жилищните комплекси „Ейнджъл“ 1 и 2 и „Ариете Сити Център“.

Комплексът трябва да бъде завършен до 3 години.

Сградите на „Тютюнева промишленост“ са строени преди близо век, в периода 1921-1929 година. В последните десетилетия обаче не функционираха.

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/10/22 15:54

    КОЛКО ДУШИ ЩЕ РАБОТЯТ,КОЛКО ГОДИНИ И КАКВО ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ?.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/10/22 11:02

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.