Нико НИКОВ/24rodopi.com/Коментари/Общество


Тази история е истинска. Малко сме променили имената, защото хората са живи и здрави. Имат си семейства, деца и внуци.

Рамадан, когото наричаха Окумуш Ърдаман - иде да рече, че младежът беше буден, завършил средно, четящ книги – беше проводил братовчед си да кандърдисва Айше да му стане жена. Окумуш, ама срамежлив. Сърцето тупти, акъл има „висшу“ да запише, ама друг да преговаря.

Айше пък – простовата, но много развъртяна.

-Как ще се оправим в живота с вашия Ърмадан? Как ще отгледаме деца? Какво ще ядат тези деца? „Жив е той, жив е!“ софра не пълни – отсякла Айшето на финала и отпратила сватовницата.

Скоро Айше стана булка, деца народи, ама на таксиджията Мемо…

*

Днес пратениците на Бойко Борисов – един Росен Плевнелиев, който някога президент, и един Соломон Паси, който бая преди това беше министър, кандърдисвали ДПС да се вземат за правителство с ГЕРБ.

„Голяма част от политическите сили говориха за антикризисни мерки, антикризисно правителство, но ние считаме, че когато е тежко, само евроатлантическите ценности ще ни помогнат", заяви Росен Плевнелиев след срещата с ДПС в търсене на формула за съставяне на правителството в рамките на 48-ото Народно събрание. Антикризисното е на втори план, важното е да има Евроатлантическо.

Малко работата заприлича на окумушърмадановата – „десата“ гладни, таткото рецитира „ценности“ зад вратата, „десата“ още повече реват, Айшето също плаче над празна софра.


*

А най-нелепото е, че този, който спечели изборите, вместо да търси подкрепа за кабинет, играе на дърти години мачлета. И праща да преговарят с другите г-н Никой и г-н Никой (хората така ги усещат, улицата това казва). Това е възможно само в България.

Иначе, че ценности стомаси не пълнят и в къщите топло не вкарват, това го знаят дори богатите германци.


*

Това не разбраха „сватовниците“. И едва ли някога ще го разберат. В тяхната лексика думата „народ“ никога не е присъствала. Тя е някаква чуждица. Или още по-лошо, тегобен архаизъм, от който се чудят как да се избавят. Важни са постулатите на „партньорите“. И те не включват „унизените и оскърбените“. Затова и първата видеоизява след т. нар. консултации двамата г-да Никои изглеждаха като микс от изпаднали германци и сърдитите старчета от Мъпет шоу.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/10/22 20:14

    Двама НИКОЙЧОВЦИ ! Поредната им излагация, те това могат. От всяко дърно свирка не става, както от всеки евреин способен политик и помирител.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/10/22 20:39

    Не ги корете тия двамата дето с автомати щяха да отиват да се бият срещу Путин.Те ламтят да са под прожекторите ,но колко е умът на оня "футболист" от Витоша който играе мачлета и праща господата Никой да му вадят кестените от огъня.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/10/22 15:21

    ТОВА Е ЖИВА ПОДИГРАВКА С НАРОДА.ТОЧНО ТЕЗИ ДВАМАТА ЛИ ТРЯБВАШЕ ДА ИГРАЯТ РОЛЯТА НА МЕДИАТОРИ?.ЕДИНИЯТ НЯМА С КАКВО ДА ГО СПОМЕНАВАМЕ,А ЗА ДРУГИЯ СЕ СЕЩАМЕ ГОГАТО ВИДИВ НЯКОЙ РАЗВАЛЕН ТРАБАНТ.ТАКА Е КОГАТО БОЙКО НЯМА ОЧИ ДА ДА СЕ СРЕЩНЕ С ЛИДЕРИТЕ НА ПАРТИИ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.